Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZEMLJA ZNANJA

ODVELI SMO MINISTRA U ŠKOLU Vraćaju li se ocjene na polugodištu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Predrag Šustar dobio je priliku da iz prve ruke saznati što muči osnovnoškolce.

Odveli smo ministra Šustara među osnovnoškolce kako bi iz prve prilike saznao što ih sve u hrvatskom obrazovanju muči.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije"

U školi u Vukovaru učenici su dobili priliku pitati ministra što god žele pa su se dotaknuli lektire, ocjena na polugodištu, ali i obnove njihove škole koja je još uvijek u lošem stanju od Domovinskog rata.

Ministar im je obećao obnovu, ali i otkrio da razmišlja o vraćanju ocjena na polugodište.

'Dobar dan ja sam Luka, učenik 7.a razreda u OŠ Nikole Andrić Vukovar. Kao što vidite naša škola nije dugo vremena obnovljena i ljudi koji u nju prvi put dolaze misle da se u njoj ništa ne događa. Ja ću vam dokazati da to nije istina', riječi su kojima je Luka predstavio svoju školu.

'U našem podrumu nalazi se klub malih tehničara Prometej, to nam je najvažniji klub jer uvijek imamo predstavnike na županijskim i državnim natjecanjima', rekao je.

S Lukom smo obišli i školski hol.

'Kao što možete vidjeti manjak prostora nije samo učionica, djeca nemaju blagavaonicu u koju mogu normalno sjesti i jesti, moramo jesti ovdje', rekao nam je. Njegova škola nije obnovljena već 20 godina.

'Pokušat ću odgovoriti na vaša pitanja'

A u školu je došao ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar.

'Pozdrav svima. Ja sam ovdje drugi put i jako mi je drago da u tako kratko vrijeme se ponovno vidimo', poručio je okupljenoj djeci koja su za ministra imala puno pitanja.

Kada će se obnoviti dvorana, kada će se obnoviti kuhinja, ploče...

'Ja vam neću reći precizni termin. Da vam ne dajem lažna obećanja, u najkraćem mogućem roku', rekao je ministar.

'Bilo bi idealno da u sljedeću novu godinu krenemo s novom školom, ali to teško možemo očekivati. Ja bih bio jako, jako sretan kad bi one tamo godine bilo sve spremno. Ako zaribam negdje, dobro me špotajte, dobro me podsjetite', rekao je ministar, a jedna učenica odgovorila je da je njoj 'ok što je to čula'.

Raspravljali su i o ocjenama, a neke je zanimalo i zašto nema više diktata. Hoće li se mijenjati omjer sati u školama? Dotaknuli su se i lektire, ali i knjiga koje su iz godine u godinu sve teže i teže.

Što je ministar odgovorio učenicima pogledajte u priloženom prilogu.

U vrijeme dok traje stručna i javna rasprava o cjelovitoj kurikularnoj reformi, uz projekt 'Zemlja znanja', čije su nositeljice novinarke Martina Bolšec i Srna Bijuk, Nova TV daje svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu. Kroz priloge iz škola u cijeloj zemlji, cilj nam je skrenuti pozornost na sve probleme obrazovnog sustava, i to iz ruke onih kojih se to najviše tiče - učenika i nastavnika. Novi prilog iz Vukovarske škole pogledajte u nedjelju u Dnevniku Nove TV u 19.15 sati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene