Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju što da rade s njim

Željko Reiner više neće biti vitez jer je glasao za Istanbulsku konvenciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Reiner je prije nešto manje od godinu dana postao vitez Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog. No nakon što je nedavno u Saboru glasao za ratifikaciju Istanbulske konvencije, nije sigurno hoće li to i ostati.

Informativna katolička agencija prenijela je izjavu za javnost fra Darka Teperta, duhovnika u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijepori o Istanbulskoj konvenciji Reiner: "U HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega" Slika nije dostupna Prijepori oko Istanbulske Bačić i Reiner: "U ime obitelji" ima pravo slati nam mailove i organizirati prosvjede

"S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora, akademik Željko Reiner imao u ratifikaciji spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje", stoji u izjavi.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine potpredsjednik Sabora Željko Reiner postao je vitez Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog. U zagrebačkoj katedrali vitezom ga je proglasio američki biskup O'Brien, veliki meštar viteškog reda. Vitezovi su izravno podređeni Svetom Ocu. Red je nastao 1103. godine, geslo mu je ''Bog to želi'', a u članstvo se primaju i žene. Vitezom ili damom, može postati onaj tko živi uzoran kršćanski život. Najpoznatiji hrvatski vitez bio je Alojzije Stepinac.

.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene