Obavijesti Pretražite Navigacija
Ne znaju što da rade s njim

Željko Reiner više neće biti vitez jer je glasao za Istanbulsku konvenciju?

Željko Reiner postao je vitez u svibnju 2017. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Željko Reiner postao je vitez u svibnju 2017. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Željko Reiner je prije nešto manje od godinu dana postao vitez Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog. No nakon što je nedavno u Saboru glasao za ratifikaciju Istanbulske konvencije, nije sigurno hoće li to i ostati.

Informativna katolička agencija prenijela je izjavu za javnost fra Darka Teperta, duhovnika u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog.

Pročitajte i ovo Željko Reiner i Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Prijepori oko Istanbulske Bačić i Reiner: "U ime obitelji" ima pravo slati nam mailove i organizirati prosvjede Slika nije dostupna Jedan od devet hrvatskih vitezova Željko Reiner prvi put progovorio o viteškoj ulozi: "To je doživotna obaveza"

"S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora, akademik Željko Reiner imao u ratifikaciji spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje", stoji u izjavi.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine potpredsjednik Sabora Željko Reiner postao je vitez Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog. U zagrebačkoj katedrali vitezom ga je proglasio američki biskup O'Brien, veliki meštar viteškog reda. Vitezovi su izravno podređeni Svetom Ocu. Red je nastao 1103. godine, geslo mu je ''Bog to želi'', a u članstvo se primaju i žene. Vitezom ili damom, može postati onaj tko živi uzoran kršćanski život. Najpoznatiji hrvatski vitez bio je Alojzije Stepinac.

.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene