Dosadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner izjavio je u nedjelju kako ne smatra da je problem to što su novinari otkrili prošlost Miroslava Škore kad je bio "član nekakve komisije općinskoga komiteta Osijeka, nego je problem njegova dvoličnost i neiskrenost".


U današnjem broju Jutarnjeg lista objavljeno je da je šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro 1985. bio predsjednik komisije za kulturu osječke općinske organizacije Saveza socijalističke omladine i pri tom se citira razgovor s njim iz tadašnjeg omladinskog lista Ten.

Vezani članci SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije" Miroslav i Kim Ann Škoro - 2 Romantični Miroslav Škoro fotografijom iz prošlosti čestitao važan dan svojoj supruzi, obratio joj se posebnim riječima

"Problem je to što se Škoro izdaje za nekakvoga vođu desnice, čak krajnje desnice, a istodobno se radi o čovjeku koji je bio i ostao komitetlija, koji je ostao u duhu desetara JNA", komentirao je Škorinu prošlost Željko Reiner.

"Umjesto da dođe braniti svoj Osijek, svoj Vukovar i svoje Vinkovce, prepustio je to svojim prijateljima iz djetinjstva, iz škole i svima onima iz raznih hrvatskih dijelova koji su došli braniti njegovu Slavoniju", rekao je Reiner i dodao kako je Škoro sve to mirno gledao s više tisuća kilometara udaljenosti, a nije mu palo na pamet doći i braniti zemlju.

Problem je i to, ponovio je Reiner, što je Škoro izravno doveo Zorana Milanovića na mjesto predsjednika Republike: "Nadam se da svi oni koji se nalaze u centru i desno od centra neće po drugi put nasjesti na priče koje Škoro prodaje, nego će shvatiti kako se radi o čovjeku koji sam kaže da ga nije briga hoće li koalirati s SDP-om ili HDZ-om."

"Bernardić se ne bi zno nositi ni sa kim izvan Hrvatske"

O spomeniku koji je Viktor Orban otkrio na mađarsko-slovačkoj granici, a na kojem piše "Rijeka, mađarsko more", Reiner je rekao da su "potpuno neprihvatljive mađarske pretenzije na Rijeku."

Odgovarajući na upit novinara rekao je i kako mu je žao "što se to više puta uzastopce događa i zadire u suverenost hrvatske države od strane mađarskih vlasti, usprkos tome što mi nastojimo trajno gajiti prijateljske odnose sa susjednom državom s kojom nas vežu i brojne povijesne činjenice." Dodao je da je tim više za osudu posezanje za tuđim teritorijem bilo koga pa i naših susjeda Mađara.

Odgovarajući na upit o izjavi predsjednika SDP-a Davora Bernardića kako premijer Plenković zbog svojih odnosa s Orbanom vodi izdajničku politiku kakvu nismo imali od mađarona i Hedervaryja, Reiner je rekao kako Bernardićeve riječi ne zaslužuju nikakav komentar.

"Za razliku od Plenkovića, koji je međunarodno priznati i cijenjeni državnik u Europi i svijetu, za Bernardića nitko živ nije čuo izvan Hrvatske", rekao je i dodao da se Bernardić ne bi znao nositi ni sa kim izvan Hrvatske.

Smatra da se predsjednik SDP-a ne zna nositi ni s onima u Hrvatskoj: "Na kraju su ga se pokušali riješiti i u vlastitoj stranci, ali nisu uspjeli pa ga sad moraju podupirati."

Na pitanje zašto je HDZ iz članstva izbacio Josipu Rimac, a nije i predsjednika uprave Hrvatskih šuma, rekao je kako odgovor na to pitanje treba potražiti kod županijskih tijela HDZ-a.

"HDZ te stvari rješava sukladno statutu, a ne prema volji ili kako nekome puhne u glavu u vrhu stranke", poručio je Reiner.