Privatizirana je Petrokemija. Država je preuzela dugove od 450 miljuna kuna, pretvorila ih u vlasništvo, te sve prodala Ini i PPD-u. O procesu privatizacije, kao i budućnost Petrokemije, u Dnevniku Nove TV govorio je Željko Klaus, V. D. ravnatelja EKN-a.

Galerija +0 Željko Klaus, V. D. ravnatelja Sindikata EKN-a (Foto: Dnevnik.hr)

Točno u podne privatizrana je Petrokemija. Većinski vlasnici sada su INA i PPD. Oni kao investitori vjeruju da Petrokemija može stvoriti dodanu vrijednost, da može zadržati mjesto regionalno znajačne kompanije.

Vezani članci Zapalile se opasne kemikalije u španjolskoj petrokemiji (Foto: AFP) Gori petrokemija u Španjolskoj, naređena evakuacija, očekuje se proglašavanje izvanrednog stanja Imunološki i dalje čeka Vladino rješenje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Još jedan hrvatski apsurd: Već šest godina propadaju, ne proizvode niti zarađuju, a primaju plaću

U Dnevniku Nove TV o procesu privatizacije govorio je Željko Klaus, V. D. ravnatelja Samostalnog sindikata energetike, kemijer i nemetala Hrvatske (EKN).

"Završen je težak proces u kojem nije bilo lako pronaći rješenja. Rješenje je danas nađeno i mogu reći, uvjetno rečeno, da je nađeno na zadovoljstvo sindikata i radnika Petrokemije. Radi se o ulagačima koji sigurno imaju cilj nastaviti proizvodnju i plasirati svoju osnovnu robu, a to je plin", rekao je Klaus.

"Očekuje se da Petrokemija, nakon tri desetljeća u raljama država i nekih drugih stvari, počne poslovati kako zaslužuje i da ljudi koji ovdje rade, i koji znaju raditi, ne budu više proglašavani neradnicima i uhljebima", dodao je.

Klaus je odgovorio i na pitanje o potencijalnim otkazima ili smanjivanju plaća.

"Obavljen je niz razgovora s vlasnicima. Ne bojim se nekih naglih promjena. Duboko vjerujem da će Petrokemija stati na noge i da u ovu tvrtku konačno moramo zvati mlade ljude. Zaista je najvažnija poruka: 'Ljudi, idemo živjeti mirnije. Zaslužili smo to'", rekao je Klaus.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju