Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavnika sindikata Za Dnevnik Nove TV

"Vjerujem da će Petrokemija stati na noge i da radnici više ne budu proglašavani uhljebima"

Željko Klaus, V. D. ravnatelja Sindikata EKN-a (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Klaus, V. D. ravnatelja Sindikata EKN-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Željko Klaus, V. D. ravnatelja Sindikata EKN-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Privatizirana je Petrokemija. Država je preuzela dugove od 450 miljuna kuna, pretvorila ih u vlasništvo, te sve prodala Ini i PPD-u. O procesu privatizacije, kao i budućnost Petrokemije, u Dnevniku Nove TV govorio je Željko Klaus, V. D. ravnatelja EKN-a.

Točno u podne privatizrana je Petrokemija. Većinski vlasnici sada su INA i PPD. Oni kao investitori vjeruju da Petrokemija može stvoriti dodanu vrijednost, da može zadržati mjesto regionalno znajačne kompanije.

Pročitajte i ovo Petrokemija "Nastavak afere HEP" Oglasio se PPD: "Grmoja iznosi neistine, Petrokemija nije platila penale za nepreuzeti plin" Petrokemija, ilustracija - 1 Dobre vijesti Petrokemija nakon 15 mjeseci ponovno radi: "Raduje nas ponovni početak proizvodnje"

U Dnevniku Nove TV o procesu privatizacije govorio je Željko Klaus, V. D. ravnatelja Samostalnog sindikata energetike, kemijer i nemetala Hrvatske (EKN).

"Završen je težak proces u kojem nije bilo lako pronaći rješenja. Rješenje je danas nađeno i mogu reći, uvjetno rečeno, da je nađeno na zadovoljstvo sindikata i radnika Petrokemije. Radi se o ulagačima koji sigurno imaju cilj nastaviti proizvodnju i plasirati svoju osnovnu robu, a to je plin", rekao je Klaus.

"Očekuje se da Petrokemija, nakon tri desetljeća u raljama država i nekih drugih stvari, počne poslovati kako zaslužuje i da ljudi koji ovdje rade, i koji znaju raditi, ne budu više proglašavani neradnicima i uhljebima", dodao je.

Klaus je odgovorio i na pitanje o potencijalnim otkazima ili smanjivanju plaća.

"Obavljen je niz razgovora s vlasnicima. Ne bojim se nekih naglih promjena. Duboko vjerujem da će Petrokemija stati na noge i da u ovu tvrtku konačno moramo zvati mlade ljude. Zaista je najvažnija poruka: 'Ljudi, idemo živjeti mirnije. Zaslužili smo to'", rekao je Klaus.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene