Kutinska Petrokemija dokapitalizirana je s 450 milijuna kuna. Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna.

Galerija +0 Petrokemija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Petrokemija je uspješno provela dokapitalizaciju – i prije isteka roka ulagatelji su upisali i uplatili 45 milijuna novih dionica, čime je kompanija prikupila 450 milijuna kuna, a kako time dolazi i do promjene vlasničke strukture, iz tvrtke su izvijestili i o promjenama u Nadzornom odboru i Upravi, koju više neće voditi Đuro Popijač, već dosadašnji član Uprave Davor Žmegač.

Vezani članci Zapalile se opasne kemikalije u španjolskoj petrokemiji (Foto: AFP) Gori petrokemija u Španjolskoj, naređena evakuacija, očekuje se proglašavanje izvanrednog stanja Željko Klaus, V. D. ravnatelja Sindikata EKN-a (Foto: Dnevnik.hr) "Vjerujem da će Petrokemija stati na noge i da radnici više ne budu proglašavani uhljebima"

Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna. U Kutini je u tijeku sastanak Glavne skupštine, na koji su stigli i novi dioničari, no nisu se obratili novinarima. Iz INA-e su poslali priopćenje u kojem navode da će s partnerima osigurati održivi i tržišno orijentirani razvoj poslovanja Petrokemije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju