Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi vlasnici

Petrokemija u dokapitalizaciji prikupila 450 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kutinska Petrokemija dokapitalizirana je s 450 milijuna kuna. Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna.

Petrokemija je uspješno provela dokapitalizaciju – i prije isteka roka ulagatelji su upisali i uplatili 45 milijuna novih dionica, čime je kompanija prikupila 450 milijuna kuna, a kako time dolazi i do promjene vlasničke strukture, iz tvrtke su izvijestili i o promjenama u Nadzornom odboru i Upravi, koju više neće voditi Đuro Popijač, već dosadašnji član Uprave Davor Žmegač.

Pročitajte i ovo Petrokemija, ilustracija - 1 Dobre vijesti Petrokemija nakon 15 mjeseci ponovno radi: "Raduje nas ponovni početak proizvodnje" Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju"

Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna. U Kutini je u tijeku sastanak Glavne skupštine, na koji su stigli i novi dioničari, no nisu se obratili novinarima. Iz INA-e su poslali priopćenje u kojem navode da će s partnerima osigurati održivi i tržišno orijentirani razvoj poslovanja Petrokemije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene