Kutinska Petrokemija dokapitalizirana je s 450 milijuna kuna. Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna.

Galerija


Petrokemija je uspješno provela dokapitalizaciju – i prije isteka roka ulagatelji su upisali i uplatili 45 milijuna novih dionica, čime je kompanija prikupila 450 milijuna kuna, a kako time dolazi i do promjene vlasničke strukture, iz tvrtke su izvijestili i o promjenama u Nadzornom odboru i Upravi, koju više neće voditi Đuro Popijač, već dosadašnji član Uprave Davor Žmegač.

Vezani članci Darko Horvat, ministar gospodarstva (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Darko Horvat za Dnevnik Nove TV otkrio imena četiri potencijalna investitora u Uljanik Petrokemija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kutinska Petrokemija grca u dugovima, nema joj spasa bez strateškog partnera

Novi su većinski vlasnici INA i PPD, koji su zajednički otkupili većinski paket dionica u iznosu od 300 milijuna kuna. U Kutini je u tijeku sastanak Glavne skupštine, na koji su stigli i novi dioničari, no nisu se obratili novinarima. Iz INA-e su poslali priopćenje u kojem navode da će s partnerima osigurati održivi i tržišno orijentirani razvoj poslovanja Petrokemije.