Željko Jovanović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Željko Jovanović (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Željko Jovanović ocijenio je da je proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja "za sjest i plakat" te je pozvao vladajuće da pokušaju osigurati više sredstava za obrazovanje.


"Brojke sve govore, proračun za obrazovanje i znanost raste 617 milijuna kuna, od čega 477 milijuna odlazi na plaće, što je moralo ići po kolektivnim ugovorima. Dakle rast je 140 milijuna kuna... Najporaznije je što u projekcijama za 2019. i 2020. obrazovanje raste 0,6 i 0,2 posto. Pa to je za sjest i plakat", kazao je Jovanović.

Vezani članci Željko Jovanović Jovanović: ''Ne dopustiti da u vladu uđu ustaški nostalgičari i rigidni katolibani'' Slika nije dostupna Puno obećanja, malo vremena: Što i kako će se učiti od iduće godine?

Pozvao je vladajuće da pokušaju osigurati više sredstava za obrazovanje i znanost. "Nemamo ništa protiv aviona, ali dajmo onda isto toliko i na obrazovanje jer avioni nam neće donijeti da živimo bolje ni veću kvalitetu života", rekao je Jovanović.

Podsjetio je da je Hrvatska po izdvajanju za znanost i obrazovanje na začelju Europe te istaknuo da moramo biti spremni izdvajati više za obrazovanje i znanost.

Što se tiče projekcija, obrazovnu reformu provode ljudi, odgovorio mu je Milorad Batinić (HNS). Uvjerava također da cjelovita kurikularna reforma kreće 2019. i 2020.

Iako je za pojedinačnu raspravu bilo prijavljeno 20-zastupnika, većina ih je odustala jer se sjednica oduljila do kasnih večernjih sati zbog učestalih zahtjeva oporbe za stankama i nezadovoljstva načinom na koji je Gordan Jandroković u utorak vodio sjednicu. (Hina)