Jovanovića je iziritirala izjava iz HOO-a kako će protiv Šimunića poduzeti određene korake, ali čekaju da ga netko prijavi.


Ministar Željko Jovanović burno je reagirao na priopćenje Hrvatskog olimpijskog odbora u kojem su osudili ispad Josipa Šimunića nakon utakmice Hrvatske s Islandom. Jovanovića je iziritirao dio u kojem HOO navodi da će poduzeti konkretne korake ukoliko netko Šimunića prijavi Etičkom povjerenstvu.

Vezani članci Mirando Mrsić i Željko Jovanović Mrsić i Jovanović odgovorili na oštre riječi Udruge hrvatskih sudaca: ''Njihova nas reakcija unazađuje društveno i demokratski'', ''Bolje bi im bilo da više rade'' Slika nije dostupna Željko Jovanović na Facebooku: E moj Šimuniću...

>> Ranko Ostojić o Šimuniću: Nikakav zanos to ne može opravdati

Jovanović se oglasio na svom profilu na Facebooku i napisao kako će on prijaviti Šimunića kad već HOO čeka da ga netko prijavi.

'Još jedan dokaz tko i kako vodi HOO! Evo, ja ću im sad poslati prijavu, kad bez nje ne mogu donijeti suvisli zaključak!

Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a ja Željko Jovanović, kao fizička osoba podnosim prijavu Etičkom odboru HOO, jer smatram da je događajima za i nakon utakmice Hrvatska - Island, u kojima je uz navijače sudjelovao i nogometaš Šimunić povrijeđeno dostojanstvo pojedinca, da je došlo do diskriminacije na osnovu rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, kao i do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a.

Molim da HOO postupi u skladu sa svojim temeljnim aktima te učini sve što je u okviru njegovih nadležnosti, žurno i bez odlaganja!', napisao je Jovanović na Facebooku.

Ministar Jovanović je u četvrtak već reagirao na Šimunićev istup.
'Poklič 'Za dom spremni', ma koliko se neki danas trudili objasniti da se radi o pokliču koji se nekada koristio, poklič je koji veliča ustaštvo', rekao je Jovanović.

Osim njega, Šimunića je komentirao i ministar Ranko Ostojić.

'Nikada to ne bi napravio, nikakav zanos to ne može opravdati', rekao je Ostojić i dodao kako je policija, u konzultaciji s prekršajnim sudom izdala priopćenje da nije bilo elemenata za podnošenje prijave.

No, policija je podnijela izvješće Državnom odvjetništvu da utvrde ima li elemenata za kaznenu prijavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook