Željko Jovanović je istaknuo kako je u dvije godine mandata ostvario četiri cilja koja je zadao na početku mandata. Odgovorio je i na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama.


Željko Jovanović u ponedjeljak je objavio rezultate dvogodišnjeg mandata na čelu MInistarstva obrazovanja i sporta, te istaknuo kako su ostvarena četiri zadana cilja. 'Obrazovanje je postalo dostupno svima pod jednakim uvjetima, unaprijeđena je kvaliteta obrazovanja na svim razinama, sustav je postao organiziraniji i s više reda, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje sredstvima i resursima', istaknuo je Jovanović.

Šuker: Ministar Jovanović mora dati ostavku!

Građanski odgoj i vjeronauk u školama

Vezani članci Ruža Tomašić Ruža Tomašić napustit će Europski parlament prije kraja mandata, otkrila tko će je naslijediti Načelnica Nosić morat će vratiti cijeli kredit odjednom Ministar Malenica: Načelnica Lovreća ostaje bez mandata, no novac ne mora vratiti

Osim toga je naveo kako je budžet ministarstva za iduću godinu veći za 85 milijuna kuna. Posebno se osvrnuo na uvođenje građanskog odgoja u sve škole. Na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama, Jovanović je istaknuo kako ništa neće utjecati na vjeronauk, ali je napomenuo da kao građanin smatra da vjeronauku nije mjesto u školi.

'Niti jednim potezom vezanim uz građanski odgoj ne namjeravamo istiskivati vjeronauk u školama. Građanski odgoj ima zadatak da našu djecu odgoji u građanskoj maniri i da usvoje građanske kompetencije. Sve što se događalo u hrvatskom društvu od devedesetih i sve što se događa danas pokazuje da je građanski odgoj bio izuzetno potreban', rekao je Željko Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook