Željko Jovanović je istaknuo kako je u dvije godine mandata ostvario četiri cilja koja je zadao na početku mandata. Odgovorio je i na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama.


Željko Jovanović u ponedjeljak je objavio rezultate dvogodišnjeg mandata na čelu MInistarstva obrazovanja i sporta, te istaknuo kako su ostvarena četiri zadana cilja. 'Obrazovanje je postalo dostupno svima pod jednakim uvjetima, unaprijeđena je kvaliteta obrazovanja na svim razinama, sustav je postao organiziraniji i s više reda, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje sredstvima i resursima', istaknuo je Jovanović.

Vezani članci Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV Što građani misle o Milanovićevoj komunikaciji, odnosu s premijerom i namjeravaju li mu opet dati glas? Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije Tomašević o građanskom odgoju i izvannastavnim aktivnostima u zagrebačkim školama: "Mini pilotiranje bit će ove godine"

Šuker: Ministar Jovanović mora dati ostavku!

Građanski odgoj i vjeronauk u školama

Osim toga je naveo kako je budžet ministarstva za iduću godinu veći za 85 milijuna kuna. Posebno se osvrnuo na uvođenje građanskog odgoja u sve škole. Na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama, Jovanović je istaknuo kako ništa neće utjecati na vjeronauk, ali je napomenuo da kao građanin smatra da vjeronauku nije mjesto u školi.

'Niti jednim potezom vezanim uz građanski odgoj ne namjeravamo istiskivati vjeronauk u školama. Građanski odgoj ima zadatak da našu djecu odgoji u građanskoj maniri i da usvoje građanske kompetencije. Sve što se događalo u hrvatskom društvu od devedesetih i sve što se događa danas pokazuje da je građanski odgoj bio izuzetno potreban', rekao je Željko Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju