Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelena akcija i Pravo na grad

Pred Poglavarstvom prosvjedovalo više od 500 aktivista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 500 aktivista Zelene akcije i Prava na grad prosvjedovalo je danas pred zgradom zagrebačkoga Gradskog poglavarstva jer smatraju da se pogodovalo investitoru Hoto grupi u slučaju projekta na Cvjetnom trgu.

Nakon prosvjedne šetnje po pješačkim prijelazima pred ulazom u zgradu Poglavarstva urudžbirali su dopise u kojima od Poglavarstva zahtijevaju da zaustavi treći pokušaj izdavanja lokacijske dozvole, kojom se namjerava ukinuti pješačka zona u Varšavskoj ulici radi kopanja ulazno-izlazne rampe za podzemnu garažu Hoto grupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pravo na grad': Naša djeca neće imati gdje živjeti Slika nije dostupna Cvjetni trg postao Trg žrtava Milana Bandića

Aktivisti od Poglavarstva zahtijevaju da se sada, tijekom izmjena GUP-a, ponište izmjene GUP-a iz 2007. koje su prihvaćene na prijedlog Poglavarstva unatoč stručnom mišljenju gradskih urbanista, i kojima se pogodovalo Hoto grupi radi izvedbe prijepornog projekta na Cvjetnom trgu, izjavio je za Hinu predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević.

U prijepornim izmjenama GUP-a, rekao je Tomašević, ukinuta je zona zabrane gradnje novih javnih garaža u strogu središtu Zagreba, te je omogućeno kopanje rampa na javnim površinama u središtu grada, pa čak i u pješačkog zoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene