Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše za zdravlje

Zdravo je, a mi to sprječavamo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od dva do četiri milijuna žlijezda znojnica, koliko ih ima na našem tijelu, radi svaki dan. Iako biste odmah pomislili da ih najviše ima pod pazuhom, ipak ih je najviše na stopalima.

U iznimnim situacijama možemo izlučiti i do 15 litara znoja na dan! Tako se naše tijelo hladi, ali i rješava toksina koji se u njemu nalaze.

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Znate li da je 99% znoja voda, dok su ostatak minerali, urin, mokraćna kiselina i mliječna kiselina zbog koje smo privlačni komarcima?

Neugodan miris širi se zbog bakterija koje se množe na vlažnim mjestima, ali tu loše strane znojenja prestaju jer je znoj za nas zapravo koristan.

>> Stavila botoks u dlanove pa joj sad ne idu SMS-ovi

Zašto ga onda nastojimo spriječiti pod svaku cijenu i što time činimo organizmu? Dezodoransi i antiperspiranti koje svakodnevno koristimo sadrže sastojke poput parabena i aluminijevih soli za koje je dokazano da imaju kancerogena svojstva.

Koliko su doista štetni i kako izgleda laserska operacija žlijezda znojnica kojom se pacijent trajno rješava znojenja pod pazuhom, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene