Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadna odluka

Ministar Marić odlazi iz Vlade: Očekuje se obraćanje premijera

Ministar financija Zdravko Marić na vlastitu inicijativu napušta Vladu Andreja Plenkovića, koji će se u srijedu obratiti parlamentarnoj većini i predstaviti njegova nasljednika.

Dnevnik Nove TV ekskluzivno je doznao da ministar financija Zdravko Marić odlazi iz Banskih dvora. Vijest su ubrzo potvrdili iz Vlade.

Pročitajte i ovo Mislav Bago - 3 ANALIZA MISLAVA BAGE "Morat će bolje objasniti razloge odlaska, valja li se nešto puno opasnije što on zna?" Zdravko Marić Oporba zaziva izbore Pljušte reakcije na Marićev odlazak: "Ili je na udaru DORH-a ili bježi prije gospodarskog armagedona"

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija.

Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade u srijedu na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h).

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo.

Plenković će parlamentarnoj većini predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija", stoji u priopćenju.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene