Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sigurno ne izlaze iz Vlade"

Vrdoljak o mailovima Martine Dalić: "Tražit ćemo konzultacije s premijerom, kriminal nećemo trpjeti"

Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministar financija Zdravko Marić poručio je kako ne može ništa reći vezano za objavu korespondencije Martine Dalić te vlasnika i predsjednika privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda koji su sudjelovali u pripremi lex Agrokora. Ivan Vrdoljak tražit će konzultacije s premijerom.

Ministar financija Zdravko Marić, koji u Jordanu gdje prisustvuje godišnjoj skupštini EBRD-a, komentirao je današnju objavu prepiske korespondencije Martine Dalić te vlasnika i predsjednika privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda koji su sudjelovali u pripremi lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maras traži istragu Objavljeni tajni mailovi Martine Dalić i tvrtki koje su sudjelovale u izradi lex Agrokora Slika nije dostupna Lex Agrokor Plenković o prijavi koju je podnio Petrov; Marić odgovorio na prozivke

"Ja sam samo kratko uspio vidjeti tu vijest, ne bih ništa komentirao vezano za te mailove niti mogu ništa više reći oko toga. Nedavno sam bio na Povjerenstvu za sukob interesa i za mene je ta priča dobrim dijelom završena", rekao je Marić za N1 televiziju.

"Nisam pravnik, znam za sebe osobno, nikad nikome ne otkrivam niti sam ikome dao informacije. Na Povjerenstvu sam morao iznositi određene detalje s jednog sastanka užeg državnog vrha, ali mimo toga ja nikad nikome ne otkrivam bilo kakve detalje. O ovome ostalom nemam nikakvih komentara. Ja sam na samom početku kad su se događale stvari bio malim dijelom i vrlo sam se brzo isključio iz komunikacije, pa nemam nikakve komunikacije niti saznanja vezano za to'', rekao je Marić za N1 govoreći o tome je li on sudjelovao u prepisci.

Bačić: "Dalić je već prije rekla da je kontaktirala sa stručnjacima"

Predsjednik kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić poručio je pak kako je Dalić već prije rekla da je u pisanju zakona surađivala sa raznim stručnjacima.

"Ona je autorica zakona, a u pisanju je surađivala s određenim brojem pravnih i ekonomskih stručnjaka, kojih u Hrvatskoj nema toliko puno kad je riječ o ovako problematičnoj tematici. Ona je već rekla da je kontaktirala s njima te da je preuzela odgovornost za pisanje zakona. Zakon je donesen u Saboru. Svaki ministar i zastupnik ima svoj integritet i svatko od nas je glasajući o tom zakonu znao što i na koji način svojim glasovanjem unosi u hrvatski zakonski okvir. Ovo što je jutros izašlo ne demantira ono što je prije tvrdila Martina Dalić", poručio je Bačić.

Vrdoljak: "Tražit ćemo konzultacije s premijerom"

Ivan Vrdoljak, predsjednik HDZ-ovg koalicijskog partnera poručio je kako će tražiti dodatne konzultacije s premijerom

"Naš stav je potpuno jasan. Danas je najbitnije da Agrokor ne ode u stečaj i da se dođe na nagodbe. Što se tiče informacija koje su danas izašle u javnost, potrebne su nam dodatne konzultacije s koalicijskim partnerima i premijerom jer HNS nije sudjelovao u izradi zakona. Kad su mailovi izlazili u javnost, mi nismo bili u vladi", poručio je Vrdoljak.

Na pitanje hoće li izaći iz Vlade ako se utvrdi odgovornost ministrice Dalić, Vrdoljak je poručio

"Izlazak iz Vlade sigurno se neće dogoditi jer to Hrvatskoj ne treba, a pogotovo ne treba radnicima Agrokora. Tražit ćemo dodatne konzultacije, kriminal se na može trpjeti i mi ga prvi nećemo tolerirati", kazao je Vrdoljak.

 

Objava mailova danas je uzrokovala pravi politički potres, pa su tako njezino razrješenje zatražili brojni članovi oporbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene