Zdravko Marić (Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Dnevnik.hr)

Ministar financija Zdravko Marić kratko je odgovorio na pitanje o izjavama USKOK-u skupine borg.


Na pitanje je li ga USKOK zvao na razgovor, Zdravko Marić odgovorio je da ga nisu zvali. A na potpitanje nije li mu to čudno kaže: ''Ne bih nešto okarakterizirao kao čudno. Čitam da sam govorio neistine, ali provjerite što sam govorio i vidjet ćete da nema neistina'', rekao je Marić.

Vezani članci Boris Milošević Jednoglasnom odlukom Boris Milošević ostao bez saborskog imuniteta: Hoće li se protiv njega voditi kazneni postupak? Andrej Plenković Plenković: ''Fiksiramo sve današnje cijene goriva na svim postajama osim na autocestama''

Podsjetimo, Zdravko Marić je, prema iskazu Martine Dalić u USKOK-u, bio na sedam, a ne samo na dva sastanka o kojima je raspravljalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji sa čelnicima Fine i SOA-e.

Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića koji je u radnu grupu donio prijevod talijanskog zakona o saniranju sistemski važnih tvrtki, te guvernera HNB-a Borisa Vujčića.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju