Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon odluke suda

Zdravko Mamić najavio da će u Međugorju održati konferenciju za novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić, koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Bosni i Hercegovini, najavio je konferenciju za novinare. Održat će je 3. prosinca u Međugorju, u hotelu Villa Regina točno u podne.

"Obzirom da nemam drugih medijskih mogućnosti, ovim putem pozivam sve novinare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te sve zainteresirane predstavnike medija na press konferenciju koja će se održati u ponedjeljak 3.12. u 12 sati u hotelu Villa Regina u Međugorju", napisao je Zdravko Mamić na svom profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Mamić dodaje da će tada iznijeti "istinu o nepravomoćnoj presudi, o svim kaznenim postupcima koji se vode protiv mene, o tzv. aferi "SMS" i drugim relevantnim temama".

Novinarima će, kaže, biti na raspolaganju za pitanja i o drugim temama koje će ih zanimati.

Zanimljivo je da će 30. studenog, svega tri dana prije najavljene konferencije za novinare, zasjedati optužno vijeće osječkog Županijskog suda koje će raspravljati o određivanju pritvora za Mamića. Riječ je o postupku u kojem se braća Zdravko i Zoran Mamić te ostali sumnjiče da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna. 

Ukoliko sud odredi Mamićevo pritvaranje tada bi ga BiH vlasti trebale izručiti jer je riječ o djelima počinjenima nakon što su Hrvatska i BiH potpisale sporazum o izručivanju građana. 

Mamić se u javnosti nije pojavljivao još od objave da je pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate, što su njegovi odvjetnici demantirali.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene