Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažna uzbuna

Zdravko Mamić pobjegao u UAE? "To su budalaštine, evo me u Međugorju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić je napustio Bosnu i Hercegovinu i pobjegao u - Ujedinjene Arapske Emirate, objavio je portal Dnevnik.ba pozivajući se na izvore bliske obitelji. Mamić je u telefonskom razgovoru to demantirao rekavši da je još uvijek u Međugorju.

"Ma kakvi pobjegao, do prije pola sata sam s gospodinom Zdravkom Mamićem pio kavu u Međugorju", rekao nam je Zdravko Rajić, njegov odvjetnik koji ga zastupa u BiH, oko 20:15 sati u telefonskom razgovoru. Tvrdi da su informacije o Mamićevom bjegu u Ujedinjene Arapske Emirate potpuna izmišljotina.

Pročitajte i ovo Jens Nowotny IZVLAČENJE NOVCA Bivši dinamovac o isplatama: "Zoran mi je davao 100.000 eura mjesečno na ruke" Suđenje braći Mamić prekinuto - 3 Afera Dinamo 2 Ponovno prekinuto suđenje braći Mamić i suokrivljenicima: "Smatramo da je to apsolutno nedopustivo"

"To je apsolutna dezinformacija. Vjerojatno je posljedica toga što mu je danas bio brat u Mostaru, odnosno Međugorju. Vjerojatno je zbog toga bila zabuna", kaže Rajić. 

Na pisanja nekih medija da je postojao plan da Mamić pobjegne posebnim letom, pa se u posljednji trenutak predomislio, Rajić kaže da je to bespredmetno. "Takav plan možda postoji u novinarskoj glavi", kaže Rajić. 

Mamić pobjegao? "Nije točno, evo me u Međugorju"

Portal Dnevnik.ba je ranije objavio, pozivajući se na izvor blizak obitelji Mamić, da je po Zdravka Mamića danas došao njegov brat Zoran i da su zajedno utputovali u Ujedinjene Arapske Emirate.

Drugi BiH portal, Avaz.ba, piše da su s Mamićem telefonski razgovarali u 18:35 te da tvrdi da nije pobjegao. 

"Nije to točno, evo me u Međugorju, nigdje nisam pobjegao. Točno je samo da je moj brat Zoran bio kod mene u posjeti i vratio se u Emirate, gdje i radi", citira Avaz Mamićeve riječi, koji priče o bijegu naziva budalaštinama.

Miljević: Neka službe saznaju gdje je

Mamić na naše pozive nije odgovarao, ali zato jest Veljko Miljević, njegov odvjetnik u Hrvatskoj, koji nam je rekao da je s njim razgovarao danas od 11 do 11:15. "Razgovarali bismo sigurno još duže, ali sam morao ući u televizijski studio gdje sam gostovao. Malo mi je čudno da je on u Ujedinjenim Arapskim emiratima jer je on u vrijeme našeg razgovora apsolutno sigurno bio u Vili Regini jer sam razgovarao s još dvoje ljudi koji su bili tamo s njim", kaže Miljević, dodajući da je posljednjih pet i pol sati bio u Ministarstvu gdje je ispitivao na pravosudnim ispitima, pa se u to vrijeme nije ni sa kim čuo. 

Na pitanje zna li je li Mamić doista pobjegao u UAE, Miljević nije htio odgovoriti. "A zašto bih ja to vama rekao. Neka te službe koje su za to zadužene saznaju gdje je. Ja im neću davati te informacije", kaže Miljević. 

Prijeti mu izručenje Hrvatskoj

Županijski sud u Osijeku je potvrdio u utorak da je Vrhovni sud uvažio žalbu USKOK-a po drugoj optužnici za Zdravka Mamića, zbog čega će osječki sud ponovo odlučivati o njegovom pritvoru. U slučaju da odredi pritvor, BiH bi Mamića morala izručiti Hrvatskoj. 

Mamić u Međugorje došao kako bi izbjegao zatvorsku kaznu koju mu je u odredio Županijski sud u Osijeku po prvoj optužnici. Od dolaska je uglavnom boravio u međugorskom hotelu Villa Regina.

Portal Dnevnik.ba piše, pozivajući se na svjedoke, da je Mamić odlazak u UAE teško podnio, da je povremeno plakao. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene