Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdenki Peternel, bivšoj pročelnici ureda dugogodišnjeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića, zagrebački Županijski suda danas je ukinuo istražni zatvor u kojem je bila od listopada prošle godine.


Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je da je sudac istrage odbio prijedlog Uskoka da se  Zdenki Peternel produlji istražni zatvor te joj je odredio zaštitnu mjeru zabrane kontaktiranja sa svjedocima.

Vezani članci Dejan Kovač Znanstvenik i ekonomist objavio analizu: ''Napravili smo određeni iskorak, ali i dalje smo zarobljeni'' Nadan Vidošević Nastavljeno suđenje Nadanu Vidoševiću, njegova odvjetnica upozorila na teške uvjete rada na sudu

Novinarima koji su je dočekali pred zatvorom u Remetincu Peternel je kazala da je "lijepo biti vani" te da je sve što je imala već rekla pred tužiteljstvom.

Pritom nije željela komentirati optužbe koje se stavljaju na teret njenom bivšem šefu, ističući tek da će dokazati svoju nevinost.

Njezin odvjetnik Davorin Budin također je kazao da se njegova klijentica ne osjeća krivom te da njenom slučaju treba ispitati još osam svjedoka.

Peternel je u Remetincu bila od listopada prošle godine, a u više navrata istražni joj je zatvor na zahtjev Uskoka produljivan zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke.

Akcija Remorker
pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Ponudila premalo jamstvo: Peternel se neće braniti sa slobode!

Nadana Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Istraga je naknadno proširena i na tvrtku Piramida, a Vidoševića se tereti i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerinog stana u Zagrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook