Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijeće odbacilo odluku

Ponudila premalo jamstvo: Peternel se neće braniti sa slobode!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jamstvo je ponudila stan koji je procijenjen na 487.000 kuna.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo je odluku suca istrage da se Zdenki Peternel, bivšoj pročelnici ureda dugogodišnjeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića s kojim je trenutno suosumnjičena u slučaju Remorker, uz jamčevinu odobri obrana sa slobode.

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi" Slika nije dostupna Izvlačenje novca ANIMACIJA Dva kraka afere Remorker: Gdje je tu Nadan Vidošević?

Po riječima njena odvjetnika Davorina Budina, izvanraspravno vijeće zaključilo je da je stan od 50-ak četvornih metara, čija je vrijednost procijenjena na 487.000 kuna, ipak premalo jamstvo.

Peternel je u Remetincu od listopada prošle godine, a sredinom siječnja istražni joj je zatvor na zahtjev Uskoka produljen zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na neispitane svjedoke.

Slučaj Remorker: Livakoviću, Mikuliću, Bobanu i Kezeleu produljen istražni zatvor

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Nadana Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Istraga je naknadno proširena i na tvrtku Piramida, a Vidoševića se tereti i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerinog stana u Zagrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene