Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je potvrdio da gradonačelnik Iloka Miroslav Janić zbog zastare neće odgovarati jer je 2007. obavijestio Tihomira Purdu da se nalazi na tjeralici.


Karamarko je rekao da je zastara nastupila jer su prošle tri godine te da Janića, koji je tada bio na mjestu glasnogovrnika PU vukovarsko-srijemske sada ne mogu kazniti jer više nije u sutavu policije.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Na slučaju Purda pokazali smo da u pravosuđu nema reda' Slika nije dostupna HSLS osudio uhićenje Purde, traže angažman državnog vrha

Miroslav Janić je jučer potvrdio da da je u srpnju 2007. preko prijatelja i branitelja obavijestio Tihomira Purdu da se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola.

>> 'Purdu sam preko branitelja obavijestio o tjeralici i prekršio propise'

Što se tiče otvorenog pisma antifašističkih boraca u kojem ga optužuju da difamira cijeli partizanski pokret, Karamarko je kazao da  se ne slaže s njima. 'Volio bih da pomognu u razotkrivanju onih koji su nakon rata počinili zločine i tako okaljali antifašistički pokret', poručio je Karamarko.

Što se tiče pitanja zabrane prosvjeda na Markovom trgu, Karamarko je rekao da policija samo provodi zakon a drugi dolučuju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju