Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za zaštitu branitelja

HSLS osudio uhićenje Purde, traže angažman državnog vrha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSLS je u priopćenju osudio uhićenje hrvatskog branitelja Tihomira Purde, zahtjevajući od predsjednika republike Ive Josipovića i premijerke Kosor da se angažiraju na hitnom rješavanju tog slučaja.

HSLS-ovci smatraju kako Purdi kao hrvatskom državljanu, Hrvatska treba pružiti svu konzularnu pomoć, sukladno domaćim i međunarodnim propisima. Također, sva nadležna državna tijela u okviru svojih nadležnosti i međunarodne suradnje s BiH i Srbijom moraju učiniti sve da se slučaj riješi što prije, zakonito i pravedno, uz poštivanje normi domaćeg i međunarodnog prava.

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova O povratku MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca Slika nije dostupna Predao poklone Mamić darovao Purdu: 'Dinamo je uvijek bio na braniku rodoljublja'

>> Policija: Još 2007. obavijestili smo Ministarstvo pravosuđa i DORH

Od predsjednika Josipovića i premijerke Kosor traže da se angažiraju oko rješavanja slučaja Tihomira Purde u konkretnim dogovorima sa vlastima Republike Srbije i BiH, te poduzmu hitne pravne i diplomatske mjere za zaštitu uhićenog hrvatskog branitelja.

Također pozivaju i Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo da zaštite interese hrvatskih branitelja te da ih upute gdje mogu dobiti informaciju jesu li na popisu osoba protiv kojih su pokrenuti ili vođeni postupci zbog kaznenih djela ratnih zločina. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene