Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Iloka nam priznao

'Purdu sam preko branitelja obavijestio o tjeralici i prekršio propise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Iloka Miroslav Janić obavjestio je Tihomira Purdu da se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola.

Iz policije su javili kako je Janić bio taj koji je upozorio Purdu da je protiv njega podignuta optužnica u Srbiji. Janić je u to vrijeme obavljao dužnost glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Premijerka uvijek ispuni obećanje' Purda najavio da će tužiti Srbiju Slika nije dostupna Građani ogorčeni presudom generalima VIDEO: 'Evo vam hrvatski narode, Bog nas može samo spasiti'

'Prije jedno tri dana izvijestio sam Ministarstvo unutarnjih poslova da sam kao tadašnji zmajenik načelnika policijske uprave vukovarsko-srijemske, a prvenstveno hrvatski branitelj, osjetio moralnu obvezu da na prikladan način izvijestim Tihomira Purdu i Petra Janjića Tromblona da je za njima raspisana međunarodna tjeralica', rekao je Janjić.

'Nisam direktno s osobama kontaktirao, već sam njihove bliske suradnike i poznanike upoznao s istim, tako da su ih oni izvijestili', pojasnio je i dodao kako je obavijest prenio preko prijatelja branitelja iz Domovinskog rata. Dodao je kako je ovom izjavom i javno priznao kako je prekršio neke propise, kojima se uređuje rad djelatnika MUP-a. 'Toga sam svjestan, ali smatrao sam da je to potrebno', zaključio je.

>> Slobodanka Purda: Bila sam bijesna kad sam čula Karamarka

>> Purda Karamarku: Nisam budala da prelazim granicu, a da znam za tjeralicu

>> Karamarko: Purda je od ljeta 2007. znao da je na tjeralici

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko jučer je u Dnevniku Nove TV istaknuo kako je Purda još od 2007. znao da je protiv njega u Srbiji podignuta optužnica. Takvu vijest demantirao je sam Tihomir Purda preko supruge Slobodanke i odvjetnika Josipa Muselimovića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene