Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

3 i pol tisuće kubika opasne tekućine, otpada iz bivše bakarske koksare te otpadnih ulja i katrana nestalo je posljednjih nekoliko dana iz jame Sovjak u koju se nekad takav otpad odlagao.


Ekolozi su zabrinuti, smatraju da je to posljedica posljednjeg slabog potresa koji je pogodio Viškovo nedaleko od Rijeke te da masna smrdljiva mrlja polako, podzemljem putuje prema Kvarneru. Stigne li do mora izazvat će neviđenu ekološku katastrofu.

Vezani članci Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Slika nije dostupna Kvarneru prijeti katastrofa zbog odlagališta opasnog otpada

>> 'Opasni otpad iz Sovjaka završio u podzemlju, pa će u more'

'Jako se dobro vidi ta crna linija koja je sada daleko više spuštena nego u petom mjesecu kada smo bili', rekla je Radojka Mulac iz Udruge 'Smokvarijanska lista'. 'Bili su tu i predstavnici države i Ministarstva. Obećavalo se no da nema sredstava da je to sada nemoguće. Međutim, čekanja ne bi smjelo biti', smatra Stanko Kačić iz Smokvarijanske liste.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju