Posebna regulacija prometa, arhiva (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Posebna regulacija prometa, arhiva (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Zbog događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga RH uspostavit će se posebna regulacija prometa na više lokacija u Zagrebu.


Od petka, 25. do ponedjeljka 28. svibnja 2018., na području Zagreba održat će se više događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske zbog kojih će se uspostaviti posebna regulacija prometa na više lokacija u Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija.

U nastavku pročitajte o kojim lokacijama se radi:

- od petka 25. 5. 2018. od 13 sati do nedjelje 27. 5. 2018. do 24 sata zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje svih vozila i za promet se zatvara Aleja Matije Ljubeka na dijelu od Ulice Hrgovići do Ulice Hrvatskog sokola.

Vezani članci Gužva na A1 (Screenshot: HAK) Potpuni prometni kolaps na A1: Zbog nesreće između Karlovca i Bosiljeva nastala kolona od 20 kilometara Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Muškarac i dijete ispali iz čamca na Dunavu: Spasila ih policija i utvrdila da je 28-godišnjak pijan

- u subotu 26. 5. 2018. od 9:30 do 10 sati za promet će se povremeno zatvarati Trg N. Š. Zrinskog – Praška – Teslina – Preradovićev trg – Margaretska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića radi kretanja orkestra OSRH-a;

- u srijedu 23. 5. 2018. i petak 25. 5. 2018. od 9 do 13 sati, zbog održavanja priprema, bit će zabranjeno parkiranje i povremeno obustavljen promet u Kuševićevoj ulici, Ćirilometodskoj ulici sjevernije od Kuševićeve ulice, Matoševoj ulici i na Trgu svetog Marka;

- u subotu 26. 5. 2018. od 8 do 15 sati za promet se povremeno zatvaraju Ćirilometodska, Kuševićeva, Freudenreichova, Matoševa, Trg svetog Marka, Kamenita, Habdelićeva. Opatička, Radićeva, Trg bana Josipa Jelačića, Bakačeva i Kaptol radi kretanja kolone HV-a;

- u subotu 26. 5. 2018. od 8 do 15 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a u Ulici Hrgovići, Ulici on Petra Šimića i Ulici Jarun, u zoni crkve Svete Mati Slobode;

- u ponedjeljak 28. 5. 2018. od 8 do 16 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a na parkiralištima na istočnoj strani Trga Stjepana Radića, od zgrade Gradskog poglavarstva do KD Vatroslav Lisinski i na parkiralištu s istočne strane Zagrebačkog velesajma.

Izbjegavajte centar grada

Policija vozačima preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su: Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva; Jagićeva – Kršnjavoga – Žerjavićeva – Trenkova – Hatzova.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su: Mesnička – Streljačka – Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska; Gupčeva zvijezda – Medveščak – Ribnjak – Palmotićeva.

Također, iz policije su zamolili sve vozače i vlasnike da pravovremeno uklone svoja vozila s mjesta gdje to neće biti privremeno dopušteno zbog osiguranja događanja. Također, mole se građani i sudionici u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju te upute policijskih službenika i pripadnika Vojne policije na osiguranju.