Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dugog maltretiranja

Zbog prijetnji bivšoj premijerki Jadranki Kosor pritvoren 66-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 66-godišnjaku uhićenom nakon što je u ponedjeljak ujutro prijetio bivšoj premijerki Jadranki Kosor na vratima njena stana.

Istražni zatvor zatražilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje je 66-godišnjaka, nakon ispitivanja, osumnjičilo za prijetnju.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

Tužiteljstvo je objavilo da je osumnjičeni u ponedjeljak oko 8:10 sati došao do stana bivše premijerke i, u nakani da ju ustraši, pozvonio na ulazna vrata stana istovremeno prekrivši jednom rukom tzv. špijunku dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima stana te vikao i prijetio.

"Njegove riječi i ponašanje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha i zabrinutosti za njezin život i život članova njezine obitelji", izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici dodajući da je u vrijeme incidenta u stanu bila i majka bivše premijerke.

Nakon događaja Kosor je medijima kazala da je riječ o muškarcu koji je već duže vrijeme "maltretira zivkajući je telefonom".

"Radi se o osobi koja mi sustavno prijeti, ali danas se prvi put pojavio pred mojim vratima. Pozvala sam policiju i oni su ga odveli. Činjenica jest da mene svi poznaju pa neki ljudi koji imaju poteškoća, koji su bolesni - targetiraju mene. To je jako neugodno, izložena sam prijetnjama, ta me osoba često zove s različitih brojeva, s govornica... Bilo je neugodno jutros, jako neugodno, ali moram pohvaliti policiju, vrlo brzo su došli... Ne znam što će biti dalje s tim slučajem", kazala je Kosor u ponedjeljak za N1. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene