Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovnik ima svoje zidine, Pula arenu, a Šibenik - tvrđave. Jedna od njih, svetoga Mihovila, bit će obnovljena za dva mjeseca i postati prava turistička atrakcija. Njihovu ljepotu i važnost prepoznala je i Europska unija koja obnovu dvije tvrđave pomaže s dva milijuna eura.


Metalna konstrukcija od sto tona postavlja se na tvrđavu svetoga Mihovila. Simbol grada Šibenika zasjat će punim sjajem za dva mjeseca kao prava turistička atrakcija. Imat će Ljetnu pozornicu s 1200 mjesta, polivalentnu dvoranu, ugostiteljske objekte.

Vezani članci Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko će ih dobiti? Hrvatskoj stiže dodatnih 530 milijuna eura za očuvanje radnih mjesta Policija, ilustracija DORH objavio detalje: Šibenski lihvari dva puta pokušali oteti dužnikovu 12-godišnju kći te je lakše ozlijedili

Projekt je počela bivša, a završava sadašnja vlast. 'Ona mora biti samoodrživa, to je ono što inače Europa uvjetuje prema tome ne mogu one biti na teret lokalne zajednice ili nekog fonda', kaže bivši gradonačelnik Šibenika Ante Županović.

Neka vam hologram ispriča priču o Šibeniku

Gradsku tvrđavu Barone, koja je 1647. pomogla u obrani grada, s milijun eura financira EU. Bit će jedinstvena u svijetu jer posjetiteljima nudi takozvanu proširenu stvarnost. Sve je to dio inovativnog turizma Grada Šibenika kojemu je cilj produžetak sezone na cijelu godinu

'Ono što se nastavilo sa projektom na Baroneu je jednostavno potvrda da ćemo cijelu priču zaokružiti i sve četiri tvrđave kao dio fortifikacijskog sustava grada Šibenika staviti u funkciju', kaže gradonačelnik Željko Burić.

Nakon virtualnog Jurja Dalmatinca i katedrale na listi UNESCO-a, Šibenik postaje poznatiji i kao - grad tvrđava. Jedinstven na Mediteranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook