Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne tako česta pojava

Zbog ovog su bankari, Vlada i HNB na ISTOJ strani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će podržati i ugraditi u Zakon o potrošačima prijedlog guvernera HNB-a Borisa Vujčića koji je predložio da se građanima pruži mogućnost mijenjanja banke ako im je kamatna stopa prevelika.

Rijetko kada su na istoj strani bankari, Vlada i HNB. No i to se događa, a povod je Zakon o potrošačima koji građanima daje mogućnost da mijenjaju banku ako im je kamatna stopa prevelika. To je, naime, predložio guverner Boris Vujčić, a Vlada će podržati i ugraditi u zakon.

>> Ako vam povise kamatu, moći ćete besplatno promijeniti banku

Pročitajte i ovo Banke neće raditi 17. travnja Obavijest za građane Obavite sve što trebate na vrijeme: Objavljeno kojeg dana banke neće raditi Slika nije dostupna 76 za i 41 protiv Sada je i službeno: Tomislav Ćorić je postao viceguverner HNB-a

Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, jedne od najvećih banaka u Hrvatskoj, pozdravlja mogućnost promjene banke bez naknade, ukoliko ona korisniku podigne kamatu. Izjave Bože Prke koji je desetljećima vodeći hrvatski bankar, 90-tih i ministar financija, zasigurno imaju težinu.

>> Kriza utjecala i na banke! Dobit pala za 16 posto

'To je dobra praksa zaštite potrošača, prije svega pitanje stambenih kredita da se stambeni krediti,ukoliko dolazi do povećanja kamatnih stopa, može refinancirati kod neke druge banke', rekao je Prka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene