Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Josipoviću

Karamarko: Surađivat ću s Milanovićem ako se nastavi gradnja Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon današnje izjave predsjednika Josipovića u kojoj se istaknuo kako je 'oko bitnih nacionalnih pitanja razvoja potreban konsenzus', javio se i predsjednik najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko.

'Tu izjavu načelno podržavamo ali i upozoravamo da je razvoj države, koji je predsjednik Josipović apostrofirao, samo jedan od glavnih ciljeva hrvatske politike oko kojega je potrebno postići konsenzus. Stoga pozivamo, kao i više puta do sada, da se što prije pokrene rasprava za utvrđivanje svih strateških interesa države, a među prvima bi trebalo definirati načela na kojima počiva ova država kako bi se eliminirao svaki daljnji prijepor s tim u vezi.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Slažemo se s dijelom izjave predsjednika Josipovića da 'razvoj nije stvar jednoga mandata, ponekad ni dva i nije ga moguće pokrenuti bez dugoročne stabilnosti ili barem izvjesnosti da će se projekti nastaviti bez obzira tko je na vlasti ili u oporbi', ali podsjećamo na projekt izgradnje Pelješkog mosta koji je po dolasku Kukuriku vlade predvođene Zoranom Milanovićem – naprasno prekinut.

>> Josipović poručio: Razvoj RH odgovornost je svih građana, pa i oporbe

Stoga predlažemo da nastavak izgradnje Pelješkog mosta, a koji kao jedan od strateških nacionalnih, političkih i gospodarskih projekata znači povezivanje krajnjeg juga i ostatka države, bude prvi strateški cilj oko kojeg će Hrvatska demokratska zajednica, Vlada Kukuriku koalicije i sve ostale relevantne snage u državi postići konsenzus.

Istodobno, kad je riječ o dnevnopolitičkim događajima i operativnom radu Vlade, Hrvatska demokratska zajednica poziva Kukuriku vladu da preuzme odgovornost i ispuni obećano u kampanji', stoji u odgovoru Tomislava Karamarka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene