Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sigurnost nije bila ugrožena'

Zbog kvara zrakoplov CA u Zagreb sletio bez jednog motora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jučerašnjem letu Croatia Airlinesa iz Beča u Zagreb došlo je do tehničkog kvara na motoru zrakoplova.

Zrakoplov Dash 8-Q400 je unatoč kvaru uspješno i na vrijeme sletio u zračnu luku Zagreb, potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik CA Davor Janušić.

Pročitajte i ovo Zrakoplov prisilno sletio u Miamiju drama u Miamiju VIDEO Boeing snimljen u plamenu nakon polijetanja: Posada primorana prisilno sletjeti Ilustracija Promjena plana Drama na nebu iznad Hrvatske: Zbog magle nisu mogli sletjeti, a drugi najbliži aerodrom pogodio je potres

'U skladu sa sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa i preporukama proizvođača ovog zrakoplova za takve slučajeve, pilot je preventivno ugasio lijevi motor', rekao je Janušić te dodao da su o tome odmah obaviješteni putnici. U zrakoplovu ih je bilo 58.

'U zračnu luku sletjeli su oko 2,30 sati jer su zrakoplovi Q400 proizvedeni tako da i u ovakvim situacijama mogu sigurno letjeti, održavati brzinu te sletjeti. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena', rekao je Janušić pojasnivši kako su piloti Croatia Airlinesa školovani i trenirani za ovakve situacije.

>> U CA vagali avion pa im pao s krana i probio mu se trup!

Nakon slijetanja ovaj je avion privremeno povučen iz prometa i upućen je na sigurnosnu provjeru. Nakon što je zamijenjen dio na sustavu za rad motora zrakoplov je ponovno uključen u promet jutros iza 10 sati.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene