Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na jučerašnjem letu Croatia Airlinesa iz Beča u Zagreb došlo je do tehničkog kvara na motoru zrakoplova.


Zrakoplov Dash 8-Q400 je unatoč kvaru uspješno i na vrijeme sletio u zračnu luku Zagreb, potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik CA Davor Janušić.

Vezani članci Tomislav Vacenovski, pukovnik Zapovjednik protupožarne eskadrile za Dnevnik Nove TV: "Letjelo se svim raspoloživim zrakoplovima, na tri lokacije, i bačeno je više od 600 tona vode" Slika nije dostupna VIDEO Avion sletio samo s jednim motorom

'U skladu sa sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa i preporukama proizvođača ovog zrakoplova za takve slučajeve, pilot je preventivno ugasio lijevi motor', rekao je Janušić te dodao da su o tome odmah obaviješteni putnici. U zrakoplovu ih je bilo 58.

'U zračnu luku sletjeli su oko 2,30 sati jer su zrakoplovi Q400 proizvedeni tako da i u ovakvim situacijama mogu sigurno letjeti, održavati brzinu te sletjeti. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena', rekao je Janušić pojasnivši kako su piloti Croatia Airlinesa školovani i trenirani za ovakve situacije.

>> U CA vagali avion pa im pao s krana i probio mu se trup!

Nakon slijetanja ovaj je avion privremeno povučen iz prometa i upućen je na sigurnosnu provjeru. Nakon što je zamijenjen dio na sustavu za rad motora zrakoplov je ponovno uključen u promet jutros iza 10 sati.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.