Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustava ilegalnih mirovina

Zbog Drage Rubale invalidske mirovine idu na reviziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog slučaja Rubala na reviziju će invalidske mirovine. Ministar Mirando Mrsić otkrio nam je kako je za početak izdano rješenje za obustavu ilegalno stečenih mirovina i povratak nezakonito primljenog novca za slučajeve koje je priznao Drago Rubala. On se, podsjetimo, nagodio te će u zatvor na dvije godine. Oni kojima je mirovine namjestio, državi moraju vratiti novac.

Zbog namještanja invalidskih mirovina Drago Rubala će u zatvor. Bit će kažnjeni i oni za koje je mirovine namještao. 'Zavod je u 22 slučaja obustavio mirovinu i pokrenuo postupak vraćanja nepripadajućih prava dakle povratka sredstava što su ti ljudi nezasluženo i nezakonito dobivali', kaže ministar Mrsić.

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Za 22 nezakonite mirovine država traži povrat 433 tisuće kuna. No to možda nije sve. Ministar najavljuje reviziju svih mirovina u čijem je dodjeljivanju na bilo koji način sudjelovao Rubala. 'Mi ćemo u sustavu vidjeti koliko tih mirovina ima i da možemo sumnjati koliko je ilegalno stečeni ono što je sasvim sigurno generalna revizija je praktički nemoguća', dodaje ministar Mrsić.

>> Ovo je imovina koju je država zaplijenila!

Nezakonite mirovine dodjeljivale su se temeljem lažnih dokumenata, ubrzavanjem postupaka i uzimanjem mita za postupke koji bi ionako bili dovršeni. Ovaj je slučaj i razlog za reformu mirovinskog sutava koja će ići u smjeru da se u buduće invalidske mirovine određuju na jednom mjestu, centru za medicinska vještačenja, jer je cilj, poručuje ministar, da u invalidsku mirovinu idu samo oni koji moraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene