Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pitanje zapljene

Ovo je imovina koju je država zaplijenila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija blokada imovine varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti, u vrijednosti od 170 milijuna kuna, otvorila je pitanje zapljena, blokada i zamrzavanja tuđe imovine.

Malo više od 112 i pol tisuća kuna. To je cijena Touarega koji prodaje država. Prešao je 260 tisuća kilometara, ima nekoliko ogrebotina. Opremljen je kožnim sjedalima, automatskim mjenjačem, TV ekranom s navigacijom.

Pročitajte i ovo Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme Zoran Milanović Aktualne teme Milanović: ''Plenković i ja nismo iz istog kvarta, on je bio više s mamom''

Vozio ga je Ivan Varga, koji je tijekom izricanja presude i zaplakao. 'Kupujete stanove, zemljišta, poslovne prostore, što već ne, na ime svoje supruge i na vaše osobno ime', kazao je sudac Ivan Turudić. Danas država od najamnina za jedan od četiri njegova oduzeta stana ubire i 300 eura na mjesec.

>> HDZ: Porez na imovinu je nepravedan i koban je za siromašne!

Nije to sve. Država raspolaže i s pet stanova i jednim garažnim mjestom vrijednima 5 milijuna 757 tisuća kuna. Ali i tri stana od 200 četvornih metara koji još nemaju procjene. Jedna od nekretnina koja je pripala državi je i stan Drage Rubale koji se nagodio s USKOK-om. 'Država s njim može raditi što hoće. Mi smo mimo toga platili državi na ime protupravne imovinske koristi 79.320 eura', kazao je Ante Madunić, odvjetnik Drage Rubale.

Sva oduzeta pokretnina mafijaša i kriminalaca čuva se na tajnoj lokaciji iz sigurnosnih razloga. Javnosti je ne žele pokazati jer još svima nije stigla pravomoćna presuda. U prvih 11 mjeseci ove godine USKOK je oduzeo više od 86 milijuna kuna. I zamrznuo više od 71 milijun vrijednu imovinu.

Jedinstveno mjesto gdje bi se čuvala sva imovina ne postoji. Primjerice, Sanaderove slike već mjesecima se čuvaju u Muzeju suvremene umjetnosti. Luksuzna E-klasa obitelji Cetinski jedno vrijeme stajala je u carinskom skladištu u Puli. Osim automobila, motora, plovila i umjetnina, zaplijenjeno je i nekoliko oranica, livada, vrtova, voćnjaka. I jedna invalidska kolica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene