Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović nakon Barrosa

'Završetak pregovora u lipnju nije nemoguć'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović nakon razgovora s predsjednikom EK Barrosom rekao je kako završetak pregovora s EU u lipnju nije nemoguća misija.

Ohrabrenje Hrvatskoj, ali bez datuma završetka pregovora Hrvatske i Europske unije, zaključak je nakon posjeta predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa u Zagrebu. Barroso je lipanj mjesec završetka pregovora Hrvatske i Europske unije ocijenio 'vrlo izazovnim i ambicioznim'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Barroso: Hrvatska će što je prije moguće biti 28. članica EU Slika nije dostupna 'Lopta na strani Hrvatske' 'Završetak pregovora u lipnju je vrlo ambiciozan cilj'

>> Barroso: Hrvatska će što je prije moguće biti 28. članica EU

'Ulazak Hrvatske u Europsku uniju generacijski je cilj nas koji danas jesmo u hrvatskoj politici', poručio je predsjednik Josipović nakon večerašnjeg sastanka s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. 'Hrvatska vlada uložila je iznimne napore, posebice kada je riječ o borbi protiv korupcije, kada je riječ o reformama u pravosuđu, o suradnji s haškim sudom i onim reformama, koje su potrebne da bismo bili dobar, kvalitetan sudionik tržišnog natjecanja', dodao je predsjednik.

Poručio je kako će Hrvatska ispuniti sve uvjete za ulazak u EU i da tu ne trebamo poseban popust. 'Svi u Hrvatskoj bismo željeli da nam pregovori završe što prije, govorilo se i o šestom mjesecu i iz razgovora sam vidio da to nije nemoguć cilj, ali da će za ostvarivanje tog cilja biti potrebno jako puno napora, da bi se preostali put svladao na zadovoljavajuć način', zaključio je Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene