Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno glasanje

Pao prijedlog oporbe u Saboru: Tomislav Ćorić ostaje ministar gospodarstva i održivog razvoja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić uživa povjerenje Hrvatskog sabora, pokazalo je u petak saborsko glasanje.

Da se Ćoriću iskaže nepovjerenje, glasao je 51 od potrebnih 76 zastupnika. Prijedlogu se usprotivilo njih 76, a suzdržanih nije bilo.

"Utvrđujem da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Ćoriću", konstatirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pitanje (ne)povjerenja Ćoriću pokrenulo je 40 zastupnika iz svih oporbenih stranaka, teretili su ga za pogodovanje investitoru u projektu vjetroparka Krš-Pađene, protuzakonita zapošljavanja, moguće povrede načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa te pogodovanje MOL-u na štetu INA-e.

Sam ministar u saborskoj je raspravi odbacio sve optužbe, premijer je oporbene argumente nazvao smiješnima te poručio da Ćorić ima njegovu potporu. "Ministar Ćorić dobar je čovjek i ima moju potporu", rekao je tom prilikom premijer Andrej Plenković.

HDZ iza Ćorića

"HDZ stoji iza ministra Ćorića i on odlično obavlja svoj posao", ponovio je u petak i šef HDZ-ova Kluba Branko Bačić.

"Oporbi je poručio da u dva dana rasprave o Ćoriću nije uspjela dokazati nezakonitosti u njegovu radu. Uspjeli ste samo dokazati da na političkoj pozornici postoji koalicija SDP-a, DP-a, Mosta, Suverenista, Radničke fronte", izjavio je.

Čelnici prozvanih stranaka redom su odbacili njegove tvrdnje, a Tomislav Tomašević (ZLB) istaknuo da je ministar Ćorić postao teret ne samo Vladi nego i cijeloj državi. Sam je rekao da nije stručan za svoj resor, očito je da je pogodovao investitoru za Krš-Pađene, "cugao i jeo u ilegalnoj birtiji direktora javnog poduzeća kojeg je dužan kontrolirati kao nadležni ministar", ustvrdio je Tomašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštre riječi u Saboru Sramotan ispad HDZ-ova Ante Sanadera nakon izlaganja Hajdukovića: "Imate loše društvo, istukao vas je partner. Brinite o svojoj kući"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZGLASAN DRŽAVNI PRORAČUN Plenković opleo po SDP-u: "Vi ste potvrdili da je na snazi koalicija s Mostom i Domovinskim pokretom." Bulju odbrusio: "Vi zombija još niste našli, i nećete!"

"Javnost je rekla da nema povjerenje u tog ministra, on je najnepopularniji ministar u Vladi", kazao je Tomašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene