Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj potrage

Uhićen napadač iz Trogira: Cure detalji, oglasila se policija i ministar Božinović

Policija je uhitila Branka Mamića (55) za kojim se tragalo od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira.

Policija je u subotu oko 13:40 na području Prapatnice pronašla Branka Mamića, za kojim je tragala od četvrtka. Muškarac je uhićen, doveden u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Pronađeno je i osobno vozilo, a policijski službenici će temeljem naloga suda obaviti pretragu vozila.

Osumnjičeni za teško ranjavanje 32-godišnjaka u četvrtak poslije podne u Trogiru, predao se nakon što je policija suzila područje potrage na njegovo rodno selo Prapratnicu. Vidjevši da je obruč zatvoren, bivši policajac predao se svojim kolegama. U trenutku uhićenja nije bio naoružan.

Uhićen je u blizini raskrižja lokalnih prometnica koje vode prema Prgometu i Prapatnici,točnije, blizu čvora Prgomet na autocesti, a u trenutku kad se predao, na mjestu događaja bilo je nekoliko desetaka naoružanih policijskih specijalaca, piše Jutarnji list. 

Policiji je čestitao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Nakon ustrajne potrage, počinitelj teškog kaznenog djela – pokušaj ubojstva, pod nadzorom je policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske“, objavio je Božinović na Twitteru.

Čestitao je splitskoj policiji ''koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve snimljeno kamerom Slučaj zbog kojeg je Italija pobjesnila: Policija identificirala muškarca koji je oštetio Kolosej

Mamić je bivši policajac koji je u četvrtak u središtu Trogira iz pištolja teško ranio 32-godišnjeg J. M. i pobjegao na motociklu. Ozlijeđeni muškarac je stabilno i izvan životne opasnosti.

Za Mamićem je tragalo više desetaka policajaca češljajući Trogir, Čiovo, Seget te okolna mjesta. U potrazi su kontrolirali i pregledavali automobile na mostovima prema Čiovu.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič u četvrtak je izvijestio da se nagađa da bi motiv za napad mogla biti ljubomora budući da je napadač sumnjao da je žrtva u vezi s njegovom ženom.

Pročitajte i ovo Josip Reihl-Kir Ostavština za budućnost Reihl-Kira tko se sjeća još? U ratnom ozračju koje je prethodilo krvavim sukobima jedan je čovjek bez oružja tražio mir

Mamić je već je imao policijski dosje u kojem je više kaznenih djela iz domene obiteljskog nasilja. Nedavno je zbog istog osuđen, a imao je i zabranu približavanja supruzi na sto metara. Nakon što je početkom godine izašao iz istražnog zatvora, živio je u prijateljevoj kući, koja je u četvrtak također pretražena.

Policija je tijekom potrage za njim čuvala obitelj ozlijeđenog muškarca, Mamićevu suprugu i petero djece, kao i druge osobe za koje sumnjalo da bi mogle biti sljedeće mete eventualnog Mamićeva napada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene