Nove stolice za HZZ-o, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Nove stolice za HZZ-o, ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Hrvatski zavod za zapošljavanje raspisao je natječaj za nabavu 76 uredskih stolica, a vrijednost nabave procijenili su na 306.500 kuna s PDV-om, dakle oko 4000 kuna po komadu.


HZZ kupuje uredske stolice u koje će uskoro zasjesti 76 djelatnika ureda za privlačenje sredstava iz EU-a, a za cijenu od 4000 kuna po stolici u Zavodu imaju objašnjenje - sredstva je osigurala Europska unija.

“Vrijednost nabave procijenjena je na maksimalni iznos za koji su osigurana sredstva, a koja su u sklopu tehničke pomoći raspoloživa iz Europskog socijalnog fonda”, pojasnili su iz HZZ-a za Jutarnji list.

Sukladno cijeni, tehničke specifikacije stolica objavljene u javnom natječaju traže posebne performanse poput "aluminijskog zvjezdastog postolja s kotačima te sjedište ispunjeno PU pjenom minimalno debljine pet centimetara". Traži se i plinski mehanizam, visoki naslon, anti-shock sustav i nosivost najmanje 120 kilograma.

Naslon i sjedište trebaju biti od sintetske mreže ili tkanine.

U HZZ-u pojašnjavaju da su "ovako zahtjevne performanse zatražili zbog toga što su se uredske stolice koje su ranije tijekom godine nabavili i iz vlastitih sredstava platili 148.740 kuna zbog loše kvalitete u roku od godinu dana počele raspadati te većina njih više nije za uporabu”, piše Jutarnji list.