MiG-21 HRZ-a u brišućem letu iznad jarunskog jezera (Screenshot: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/YouTube)
MiG-21 HRZ-a u brišućem letu iznad jarunskog jezera (Screenshot: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/YouTube)

Dva MiG-21 borbena zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nakon generalne probe u subotu prohujala su iznad jarunskog jezera i u nedjelju, povodom 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske.


Tijekom generalne probe u subotu uspjeli smo snimiti jedan od MiG-ova u brišućem letu iznad jarunskog jezera, a u nedjelju je Ministarstvo obrane objavilo i svoj video na YouTubeu.

Video je snimljen iz pilotske kabine jednog od dvaju MiG-ova i prikazuje prelet iznad veslačke staze na jarunskom jezeru.

MiG-21 HRZ-a u brišućem letu iznad jarunskog jezera (Screenshot: Dnevnik.hr) Jeste li ga i vi čuli ili vidjeli? Pogledajte kako je MiG-21 prohujao iznad jarunskog jezera u brišućem letu

Brojni građani došli vidjeti Perešinov MiG (Foto: MORH) - 1 Senzacija ispred MORH-a: Više od 50.000 građana obišlo Perešinov MiG

Prelet MiG-ova mogao se čuti na jugozapadnim dijelovima Zagreba, a ponovno je uveselio sve građane koji su se našli na Jarunu kako bi proslavili navedenu obljetnicu.

Pogledajte video.