Jedna od zvijedzda generalne probe hrvatske vojske na Jarunu svakako je bio i MiG-21 HRZ-a u brišućem letu iznad Veslačke staze.

Galerija


Na zagrebačkom Jarunu je od 17 do 19 održana pokazna vježba Zapovjedništva specijalnih snaga, prikaz sposobnosti i vještina kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i pokazna vježba rada vodiča službenih pasa Pukovnije vojne policije.

Vezani članci Jezero Jarun, ilustracija Tragedija na Jarunu: Plivao u Velikom jezeru pa nestao ispod površine Slika nije dostupna Spektakularna i napeta akcija: Kako je Hrvatska dobila prvi borbeni MiG

U 18:30 sati održana je generalna proba prigodnog programa i to uz: ispaljivanje počasnih plotuna, padobranski skokovi, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježba Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje i nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Uspjeli smo snimiti i MiG-21 HRZ-a, koji je u brišućem letu prohujao iznad veslačke staze na Jarunu, a moglo ga se čuti i u drugim dijelovima grada. Pogledajte video.