Kolači, torte, francuska salata, sve ono u čemu smo ovih dana uživali, morat ćemo i potrošiti. S novom godinom vrijeme je i za dobre odluke, a jedna od njih je tjelovježba. Iako u teretane ne možemo, treneri i trenerice pobrinuli su se doći u naše domove.

Galerija


Tenirati u svome domu možete na povišenom ili na podu, na strunjačama ili na tepihu.

"Zatvorene teretane nisu izgovor da ne brinemo o svome tijelu. Nemojmo samo čekati da se otvore nego se pokrenimo. Nemate opremu? Nemam ni ja", rekla je trenerica Goga Ević.

Ova trenerica iz Vodica vježba u dvorištu, na plaži, gdje god stigne. Nema toga što ne može poslužiti kao rekvizit. Vježbe i upute šalje svojim klijenticama, a slične stvari rade i druge trenerice.

"Snimimo te treninge doma i onda ih objavljujemo preko društvenih mreža. Odnosno, nađemo način kako se povezati s našim klijentima i kako im pokazati i što profesionalnije i stručnije voditi", rekla je Antonija Trupinić, fitness trenerica i nutricionistica.

Reakcije su odlične i klijentice su zadovoljne treninzima.

"One prate svaki tvoj pokret i prate da dobro izvodiš vježbu. Mislim da mi je i psihički pomoglo puno treniranje. Cijelu godinu smo izolirani od svih i na ovaj način smo se još nekako više povezali", rekla je klijentica Mirka Škudar.

Trener Nino Tolić pak treninge uživo održava online.

"Tjelovježba nije problem nego je rješenje, treba potaknut ljude da aktivno vježbaju", rekao je Tolić te je dodao: "Trebali bi zbog sebe. Ima svako vremena pola sata, ne trebaju posebni rekviziti, samo dobra volja, tepih, strunjača, pod."

Kuhanje za umirovljenike - 5 Kako se uz mala primanja kvalitetno hraniti? Splitski umirovljenici učili kako jesti jeftino, a zdravo

PR Kako potrošiti maksimum kalorija uz pravilnu prehranu i vježbanje

Osim vježbanja, treneri podsjećaju da se ne smije zaboraviti ni na pravilnu prehranu.

"Prehrana je 70 posto uspjeha u bilo kakvoj transformaciji, mršavljenju ili oblikovanju tijela", rekla je Trupinić.

A nakon bogatog blagdanskog stola, vrijeme je za dobre novogodišnje odluke.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr