Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor pa pa

Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor
Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Damjan Tadic/Ranko Suvar/Ronald Gorsic/Cropix
Aktualno Galerija Domagoj Hajduković Domagoj Hajduković Foto: Damjan Tadic/Cropix Davorko Vidović Davorko Vidović Foto: Damjan Tadic/Cropix Franko Vidović Franko Vidović Foto: DNEVNIK.hr Davor Dretar Drele Davor Dretar Drele Foto: DNEVNIK.HR +7 Katarina Peović Galerija 1/12 >>
Neki od zastupnika u prošlom sazivu sabora istaknuli su se svojom aktivnošću i pamtit ćemo njihove nastupe, no u novom ih sazivu, kako se čini, nećemo gledati.

Neki od najistaknutijih saborskih zastupnika unatoč svom angažmanu i prepoznatljivosti pozdravili su se sa saborskom klupom, pa tako i saborskom plaćom.  

Dva su razloga zbog kojih je tako – ili ih glasači nisu nagradili dovoljnim brojem glasova, ili ih stranka nije nagradila dovoljno visokom pozicijom na listi, a glasači su im uskratili preferencijalni glas.

Jedna od najglasnijih koju više nećemo čuti iz saborskih klupa jest Karolina Vidović Krišto. Njezina stranka Odlučnost i pravednost osvojila je 2,09 posto glasova u 1. izbornoj jedinici, što nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga.

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Karolina Vidović Krišto Foto: DNEVNIK.hr

Glasna je bila i Katarina Peović, no ni ona više neće sjediti u saboru jer je njezina Radnička fronta u 8. izbornoj jedinici osvojila 2,55 posto glasova.

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Katarina Peović Foto: DNEVNIK.hr

Domovinski pokret ostao je bez Davora Dretara, kojemu, iako je bio nositelj liste u svojoj 3. izbornoj jedinici, osvojio veliki broj preferencijalnih glasova i s listom prešao prag s 5,05 % osvojenih glasova, prilikom preračunavanja u mandate to ipak nije bilo dovoljno.

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Davor Dretar Drele Foto: DNEVNIK.HR

Sreće nije imala ni Rada Borić iz Možemo! Iako je bila na visokom četvrtom mjestu u zagrebačkoj VI. izbornoj jedinici te je dobila solidan broj od 1400 preferencijalnih glasova, to nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor. 

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Rada Borić Foto: DNEVNIK.hr

U Sabor nije ušao niti jedan član Socijaldemokrata, koji su u prethodnom sazivu imali jedan od najvećih klubova, čak 18 zastupnika. Tako više u Saboru neće sjediti ni Davor Bernardić, Davorko Vidović, Franko Vidović, Domagoj Hajduković, Vesna Nađ, Rajko Ostojić i drugi njihovi članovi.

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Došlo je do promjene i na mjestima za manjince, odakle je ispala predstavnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Ermina Lekaj Prljaskaj Foto: Damjan Tadic/Cropix

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene