Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet nešto ne štima

Financijski stručnjak o aferi s Bartulicom: "Normalno je da obveznici uzimaju kredite, ali sve pada u vodu ako..."

Aktualno Galerija +0 afera Bartulica Galerija 1/1 >>
I dok se afera zastupnika u Hrvatskom Saboru svakim danom sve više zapetljava, njegovi kolege iz HDZ-a i Domovinskog pokreta sve su komentirali.

Afera imovinska kartica i muke po kreditima Stephena Bartulice idu dalje. Nakon što je objasnio kako ne živi od 38 eura mjesečno, nego da ga financira majka - uvidom u dokumentaciju ispada da opet nešto ne štima. I dok Bartulica šuti, njegovi kolege iz Domovinskog pokreta i HDZ-a komentirali su aferu kojoj se ne nadzire kraj.

"Čovjek je saborski zastupnik, dužnosnik, sva svoja primanja i kredite mora javno iznijeti", rekao je potpredsjednik Vlade RH Josip Dabro.

Premijer Andrej Plenković kratko je komentirao kako nema vremena za bavit se aferom dok traje kampanja za izbore za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Ljiljana Mutak, voditeljica PŠ Martinšćina Pirotehničari na terenu Voditeljica škole o pronalasku bombe u dvorištu: "Nismo znali što je. Nije nam bilo svejedno"

"Ne bih se želio naslađivati što sada velik broj ljudi radi. Kolega Bartulica mora objasniti i svoje prihode i svoje rashode", rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Cijelu situaciju komentirao je i financijski stručnjak Vjeko Peretić.

"Normalno je da obveznici koji moraju prilagati svoje porezne kartice uzimaju kredite jer time dokazuju legalnost svojih nekretnina. Međutim sve pada u vodu ako se ispostavi da je toliki kredit da vam ne ostaje ništa za život", rekao je Peretić.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene