Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teža ruta

GOOGLE KARTA OTKRIVA Zašto su dosad migranti izbjegavali Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po Googleovom zemljovidu, od Preševa do Salzburga preko Hrvatske ima 1192 kilometra, a preko Mađarske 1305 kilometara.

Put iz Srbije preko Hrvatske i Slovenije, iako je kraći, dosad je izbjeglicama bio manje atraktivan zbog dvije dodatne granice i topografski zahtjevnijeg terena, piše austrijska agencija APA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sljedećih dana PALA ODLUKA Cerar najavio podizanje ograde na granici s Hrvatskom Slika nije dostupna Strože mjere Slovenija će na granici s Hrvatskom postaviti ogradu?

Iz Preševa na jugu Srbije, gdje je glavni centar za prihvat izbjeglica koji stižu iz Grčke i Makedonije, najkraći put do austrijsko-njemačke granice kod Salzburga vodi preko Hrvatske i Slovenije.

Po Googleovom zemljovidu, od Preševa do Salzburga preko Hrvatske ima 1.192 kilometra, a preko Mađarske 1.305 kilometara.

PRVI VAL IZBJEGLICA UŠAO U HRVATSKU Autobusi krenuli prema Sisku, Kutini i Ježevu: 'Najteže je gledati malu djecu'

OPASNOST OD MINA 'Ništa ne prepuštamo slučaju'

Međutim, do šengenske granice u Mađarskoj izbjeglice imaju 590, a do šengenske granice u Sloveniji 803 kilometra i još moraju preći srpsko-hrvatsku granicu koja se strože nadzire zbog toga što Hrvatska nije u šengenskom režimu.

I zbog konfiguracije terena putovanje preko Hrvatske i Slovenije izbjeglicama je teže. Dunav je velika prirodna prepreka na granici Srbije i Hrvatske, a na istoku uz granicu još ima i minskih polja.

BROJKE SE MIJENJAJU IZ SATA U SAT Što Vlada kani učiniti s izbjeglicama?

IZBJEGLIČKI VAL U HRVATSKOJ - Ovo su dojmovi prvog dana

Granica Hrvatske i Slovenije nije toliki problem, ali izbjeglice na putu do austrijsko-njemačke granice čekaju Alpe. Sve su to razlozi zbog kojih im je do podizanja ograde i zatvaranja granice, put preko Mađarske bio privlačniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene