Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S otočića Ražanac Mali u Velebitskom kanalu jutros su spašena dva poljska državljanina koji su na gumenjaku jučer otplovili u ribarenje, a koji se zbog jake bure i visokih valova nisu mogli vratiti na kopno.


Dvoje Poljaka zaglavilo je sinoć zbog bure na otočiću Ražanac Mali, a jutros su sretno vraćeni na kopnu u akciji spašavanja. U sinoćnju potragu Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja uputila je više plovila, no ni jedno do jutros nije moglo prići otočiću.

Vezani članci Domišljatost hotelijera u pandemiji - 2 Domaći hotelijeri na domišljate načine privlače turiste: Nude im besplatno testiranje na koronavirus, besplatni trajekt te niz drugih pogodnosti Razlika u broju turista - 7 Policija tvrdi da je prošlog vikenda u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna stranaca, a eVisitor kaže 390.000: Istražili smo odakle ta razlika

>> Na gumenjaku 'zapeli' u bračkom kanalu

Nestanak je prijavljen iz mjesta Šibuljine koji se nalazi na obali kopna podno Velebita, uz napomenu da su turisti zarobljeni na otočiću Ražanac Veli.

Potraga je noćas iza 23 sata prekinuta do smirivanja vremena, a jutros oko 7 sati na koćarici 'Manko' kapetan Lučke ispostave Starigrad pronašao je nestale turiste na otočiću Ražanac Mali, te ih dovezao do Starigrada. Turisti su neozlijeđeni, a po dolasku u Starigrad pregledali su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći. Gumenjak je oštećen i ostao je na otočiću.

Odsukana i jahta u Privlačkom zatonu

Tvrtka Emergensea jutros je odsukala jahtu 'Franka' koja se noćas nasukala u Privlačkom zatonu u uvali Prezida, a nakon toga i gliser s dvoje njemačkih državljana ispred Povljane na Pagu. Uzrok nasukanja su jaka bura i loše sidrenje plovila.

Vijest o nasukanju jahte javio je vlasnik jahte i tvrtke za najam plovila 'Asta Yachting', a turisti s glisera sami su u pomoć pozvali Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Plovila su neoštećena i nema ozlijeđenih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook