Ilustracija
Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Grupa umirovljenika iz Osijeka koja je 10 dana boravila u Crikvenici u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju obratila se redakciji DNEVNIK.hr-a zbog straha za svoje zdravlje.


"Molim Vas da dođete zaustaviti ovo širenje virusa koje će se dogoditi ako te osobe budu išle s nama za Osijek iz Crikvenice u autobusu", vapaj je jednog od članova grupe umirovljenika koji se u subotu obratio redakciji DNEVNIK.hr-a. On i ostali članovi grupe strahovali su za svoje zdravlje jer su se bojali da će se u autobus, kojim su se vraćali kući, u subotu oko podne ukrcati osobe pozitivne na koronavirus.

Ostali putnici i vozač tada su se pobunili i pozvali policiju koja nam je potvrdila da je dojavu dobila oko 12 sati: "Ostali putnici i vozač su se pobunili kad se dvoje zaraženih koronavirusom pokušalo ukrcati u autobus", kazali su nam iz PU primorsko-goranske.

Ilustracija "Kopirali su našu tehnologiju": Moderna tužila Pfizer, traže odštetu

Nakon dolaska policije svi putnici iz autobusa su testirani i utvrđeno je da je dvoje putnika doista pozitivno na COVID-19. "Za njih je osiguran smještaj u bolnici u kojoj su boravili", kazala nam je policija te dodala kako su ostali, negativni članovi grupe, krenuli autobusom u Osijek.

Ilustracija Vratio se s putovanja i otkrio da je pozitivan na COVID-19, majmunske boginje i HIV

U trenutku dok je trajalo testiranje svih iz grupe odgovorili su nam i iz Specijalne bolnice u kojoj su umirovljenici boravili - naglasili su da nitko pozitivan neće sjesti u bus.

"Oni nisu više zarazni, ali..."

Prije polaska autobusa u subotu razgovarali smo i s Marijom Sužnjević, voditeljicom puta, koja nam je tvrdila da je tih dvoje oboljelih već odradilo izolaciju u trajanju od sedam dana. "Oni nisu izlazili svih sedam dana, hranu su im donosili u sobu", rekla nam je Sužnjević, dodajući da se prema preporukama HZJZ-a smatra da takvi ljudi više nisu zarazni. 

Tvrdila je da je buru nepotrebno digla samo jedna osoba iz grupe, ali je dodala da nitko tko je pozitivan na koronavirus neće ući u autobus. 

Inače, u Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 988 novih slučajeva zaraze, 582 pacijenta su na bolničkom liječenju, a preminulo je sedam osoba.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju