Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14. Bučijada

Tri dana posvećena kraljici jeseni

Bučijada Ivanić-Grad
Bučijada Ivanić-Grad Foto: PR
Aktualno Galerija Bučijada Ivanić-Grad Bučijada Ivanić-Grad Foto: Foto: PR Bučijada Ivanić-Grad Bučijada Ivanić-Grad Foto: Foto: PR +0 Bučijada Ivanić-Grad Galerija 1/3 >>
Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena bundevi - Bučijada - održat će se od 19. do 21. listopada 2018. godine u Ivanić-Gradu. Svečano otvorenje manifestacije bit će u subotu, 20. listopada u 11 sati na Glavnoj pozornici.

Okosnica manifestacije i ove će godine biti prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča te ostalih eko-etno proizvoda, a posjetiteljima će se predstaviti više od 200 izlagača. Osim toga, osamdeset OPG-ova i dvadesetak ekoloških poljoprivrednih gospodarstava u organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske održat će stručni skup. Teme skupa bit će Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti te Brendiranje bučinog ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna godišnjica oslobođenja Neočekivan posjet: U Buči se pojavila i bivša predsjednica Grabar-Kitarović Slika nije dostupna potresne sudbine ukrajinaca Jezive fotografije: Nadia je pokopala muža, on je jedan od 300 likvidiranih u Buči

Bučijada Ivanić-Grad Bučijada Ivanić-Grad Foto: Foto: PR
Za vrijeme trajanja manifestacije, gradski će se park pretvoriti u mjesto neiscrpne inspiracije za umjetnike i kreativce koji će i ove godine izložiti instalacije i skulpture od buče. Dok će najmlađi posjetitelji moći uživati u brojnim zabavno edukativnim sadržajima, kao što su vožnja Buča kočijom, Bučko vlakićem te u radionicama Vatrogasne bučijade, zabave neće nedostajati niti odraslima. Primjerice, oni će moći kušati autohtone sorte vina škrlet istoimene udruge ili pak kušati bučino pivo Pivovare Crafter`s.

Bučijada Ivanić-Grad Bučijada Ivanić-Grad Foto: Foto: PR

Tu su i dječje predstave, izložbe, koncerti, etno program, kutak za kulinare, tematske šetnje Ivanić-Gradom uz turističkog vodiča...Od koncerata izdvajamo Najbolje hrvatske tamburaše i TBF. Cijeli program odvijat će se pod budnim okom voditelja Bučijade Frane Ridjana te kume ovogodišnje manifestacije – Karmele Vukov Colić.
Moto ovogodišnje manifestacije bit će „Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!“, a to će im uz organizatore, omogućiti i Bučko-express – s posebnim vlakovima za posjetitelje iz Zagreba, s cijenama povratne karte već od 25 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene