Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAKLADA ANA RUKAVINA

Održan 11. Koncert za život: "Iako tužni jer više nisu s nama, sretni smo što smo se u ovoj predivnoj glazbenoj večeri mogli prisjetiti Ane i maestra Šuteja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom Lisinskom održan je 11. Koncert za život. Koncert je održan u znak sjećanja na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Uz izvedbu Jelene Radan pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha te pratnju Zagrebačke filharmonije, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u petak, 20. svibnja, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja na jedanaestom po redu Koncertu za život. Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

"Dvije teške godine su iza svih nas tijekom kojih, nažalost, nismo održavali Koncert za život. Nakon dvogodišnje pauze s veseljem smo slavili život uz prekrasnu Jelenu Radan kroz Fado & Voyage. Naša Ana obožavala je Jelenu i fado i time nam je ovaj koncert još više prirastao srcu. Hvala od srca ravnatelju Zagrebačke filharmonije, gospodinu Mirku Bochu koji je nastavio tradiciju koju je započeo maestro Vjekoslav Šutej. Iako tužni jer više nisu s nama, sretni smo što smo se u ovoj predivnoj glazbenoj večeri mogli prisjetiti Ane i maestra Šuteja.

Dio prihoda od prodaje karata Zagrebačka filharmonija donirat će Zakladi Ana Rukavina koja će sredstva upotrijebiti za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Time želimo povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija", istaknula je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte i ovo Ana Rukavina Na dan zaljubljenih! Zaklada Ana Rukavina slavi 15. obljetnicu postojanja: "Dobili smo to rješenje na Valentinovo, ljubav je pokloniti život!"

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenom glazbenom putovanju uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske, gospođa Jadranka Žarković, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Mirela Šentija Knežević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr.med. Tomislav Dulibić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Krunoslav Katičić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović kao i brojni drugi uvaženi gosti i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od 15 godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Pročitajte i ovo Marija Rukavina - 3 ŽELIM ŽIVOT Zaklada Ana Rukavina slavi 15 godina postojanja: "Želim vjerovati da ona sve ovo zna, da vidi i nekako mi je to lakše. Imam jednog anđela više"

Ovim, jedanaestim po redu Koncertom za život, kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 150 transplantacija iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 61.970 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene