Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal sa zamrznutom imovinom:

Iz Hrvatske misteriozno nestala zaplijenjena jahta ruskog oligarha bliskog Putinu

Aktualno Galerija Zaplijenjena jahta locirana u Turskoj Zaplijenjena jahta locirana u Turskoj Foto: DNEVNIK.hr Zaplijenjena jahta locirana u Turskoj Zaplijenjena jahta locirana u Turskoj Foto: DNEVNIK.hr Šimun Petar Šimun Petar Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurić, novinar Nove TV Mario Jurić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Zaplijenjena jahta locirana u Turskoj Galerija 1/5 >>
Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj! Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer je na listi sankcija uvedenih zbog rata u Ukrajini. No, tamo je ekipa Dnevnika Nove TV zatekla drugu, vrlo sličnu jahtu.

Jahta Irina VU mirno je plovila hrvatskim morem. Prošle godine zaplijenjena je u Betini na Murteru u okviru sankcija oligarsima bliskima Putinu, ali, danas je tamo nema.

U marini u Betini nalazi se jahta koja ne sebi nema nikakav naziv. U tijeku je njezin remont. Vrlo je slicna Irini VU, ali ipak to nije taj brod, kaže reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Vrijednost 35-metarske jahte supruge ruskog oligarha Alishera Usmanova procjenjuje se na oko pet milijuna eura.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Stavili ih pred zid SAD pozvao Srbiju da uvede sankcije Rusiji: "Dok god se bude držala dalje, ne može napredovati"

"Ne znam jesu imali protokol za čuvanje brodova uvijek je moguća zamjena takvog broda. Netko ga je valjda zamijenio pa mislio da neće primijetiti, igraju se ljudi", kaže Milivoj Stojanović.

Šibenska policija tvrdi kako nemaju nikakvih prijava vezanih za jahtu, niti su postupali. Sa slučajem je upoznata i SOA, dok Ministarstvo mora potvrđuje da je zaplijenjena jahta - isplovila.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zaključci o proširenju Packe za Srbiju iz EU-a, spominju i nestale u ratu: "Vijeće duboko žali..."

O slučaju isplovljavanja plovila koje se nalazilo pod izrečenim mjerama u marini u Betini obaviještene su nadležne službe pod kojima je i daljnje postupanje u smislu provođenja aktivnosti prema odgovornim osobama, kao i sprječavanje daljnjeg korištenja navedenog plovila.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene