Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Skori sastanak s ministarstvom

'Žalosno je da se u ovoj državi poznaje samo sila i bunt'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci se spremaju za sutrašnji sastanak u ministarstvu.

I dalje traže otkupnu cijenu pšenice od kune i 20 lipa, a kako je Agrokor ponudio kunu i 10 lipa, smatraju da bi država trebala isplatiti razliku od deset lipa. Traže i što bržu isplatu naknade za štete od elementarnih nepogoda kao i isplatu duga za kapitalna ulaganja iz 2008 godine. Ako se oko problema ne dogovore s ministarstvom prijete novim blokadama prometnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poljoprivrednici zabrinuti Počela žetva pšenice, otkupna cijena nepoznata Slika nije dostupna Neizvjesna žetva Seljaci opet ne znaju otkupnu cijenu pšenice

>> Čobanković kod seljaka 'kupio' još sedam dana mira

'Mi nemamo ništa protiv toga da saborski zastupnici idu na more, međutim, možda bi netko i od seljaka išao na more,' rekao je Mijo Latin iz Hrvatskog seljačkog saveza. Obitelj Spahić sigurno neće. Najveći poljoprivrednici u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i za njih iz mjeseca u mjesec sve teže ide. 'Ja sam završio križevačku školu, žena je završila višu poljoprivrednu, inženjer stočarstva, sin je veterinarski tehničar, kćer je fitofarmaceut, sve sam podredio poljoprivredi, ali vidim da to baš tako neće ići, da će ta djeca morati tražiti neki izlaz,' rekao je poljoprivrednik Stjepan Spahić.

Ukoliko pregovori u ministarstvu propadnu i zahtjevi seljaka se ne ispune, traktori više neće biti na poljoprivrednim imanjima nego ponovno na hrvatskim cestama. 'Žalosno da se u ovoj državi poznaje samo sila, bunt i nasilje, a konkretni i korektni razgovori izgleda da ne znače nikome ništa,' rekao je Latin. Scenarij je to koji smo vidjeli već nebrojeno puta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene