Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete novim prosvjedima

Čobanković kod seljaka 'kupio' još sedam dana mira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je ove godine proizvela 500 tisuća tona pšenice. Rekao je ministar Petar Čobanković poslije sastanka s predstavnicima pobunjenih seljačkih udruga.

Ministar je 'kupio' dodatnih sedam dana mira na cestama. Seljaci su premijerki i Vladi dali tjedan dana da utvrdi standarde otkupa pšenice, plati troškove skladištenja i nađe način za plaćanje razlike cijene pšenice do kunu i 20 lipa. U petak bi ih trebala primiti i premijerka Kosor. To će biti posljednji pokušaj rješavanja problema 'za stolom', kažu seljaci. Ako propadne, prosvjedovat će sve dok Vlada ne podnese kolektivnu ostavku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skori sastanak s ministarstvom 'Žalosno je da se u ovoj državi poznaje samo sila i bunt' Slika nije dostupna Otkup pšenice Čobanković: Platit ćemo skladištenje pšenice do šest mjeseci

Pšenice je malo, cijena je niska, poticaji kasne i seljaci su nervozni. 'Premijerka nas je obećala primiti, a nije. Obećala se sastati s otkupljivačima, a nije. Ovo nema smisla. Ako to ne riješi u sedam dana, ići ćemo na demonstracije i trajati će sve dok kompletna Vlada ne da ostavku, jer ovakva Vlada nama više ne treba', istaknuo je Tomislav Pokrovac, predstavnik seljačkih udruga. Ministar Petar Čobanković kaže kako seljacima nije obećao ništa. 'Samo smo razgovarali. Sagledali smo postojeću situaciju i jedino sam obećao da ću se angažirati oko novog pravilnika o standardima pšenice', rekao je Čobanković.

Uz slavonske traktore, prvi bi put na prosvjede trebale i dalmatinske brodice. 'U kontaktu smo s ostalim udrugama iz Hrvatske, svi daju podršku, a uključit će se i ribari, čiju ćemo podršku isto imati', rekao je Matija Brlošić, predstavnik seljačkih udruga. Vlada ima tjedan dana da utvrdi standarde otkupa pšenice, plati troškove skladištenja i nađe način za plaćanje razlike cijene pšenice do kunu i 20 lipa. Premijerka će ih, navodno, primiti krajem tjedna na razgovor. Propadne li sastanak, slijede kolektivni prosvjedi radi, kolektivne vladine ostavke.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene