Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora olakšati novčanik za 7.000 eura

Žalbeno vijeće ICTY-a Haškog suda potvrdilo presudu Florence Hartmann

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) potvrdilo je u utorak presudu bivšoj glasnogovornici tužiteljstva Florence Hartmann za nepoštivanje suda jer je u svojoj knjizi 'Mir i kazna' objavila povjerljive informacije, te će tako ipak morati platiti globu od 7.000 eura.

Raspravno vijeće ICTY-a je 14. rujna 2009. osudilo Hartman za nepoštivanje suda zbog objavljivanja povjerljivih informacija u poglavlju knjige 'Skriveni ključni dokumenti o genocidu', kao i nekih transkripata sa suđenja Slobodanu Miloševiću. Sud joj je naložio da novčanu kaznu plati u dvije rate po 3.500 eura, ali se Hartman žalila na tu presudu.

Žalbeno vijeće sada traži da prvu ratu plati do 18. kolovoza 2011., a drugu do 19. rujna iste godine, odbacivši Hartmanovo pozivanje na slobodu izražavanja kao novinarke te objašnjenje da je Haški sud već bio objavio informacije koje je ona iznijela u svojoj knjizi.

Optužnica protiv Hartman podignuta je u kolovozu 2008., a suđenje se održalo 15., 16., i 17. lipnja te 1. srpnja 2000., dok je završne riječi sud čuo 3. srpnja.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Neredi u Nizozemskoj Ozlijeđeni policjaci VIDEO Veliki sukobi Eritrejaca u Nizozemskoj: Pale automobile, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna Zakazano 22. studenoga Odbačen zahtjev obrane da se odgodi izricanje presude Ratku Mladiću

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene