Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješni studenti

Čekanje u redu odlazi u povijest!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica studenata, 24-godišnji Berislav i 23-godišnji Matija imali su sjajnu ideju, a onda su na jednom natječaju osvojili investitore koji su u taj posao odlučili uložiti 200 tisuća kuna.

Tvrtka je osnovana, imaju i prvog zaposlenika i poslovna priča je počela. Zahvaljujući njihovoj kompjutorskoj aplikaciji ulaznice za koncerte i druge događaje kupovat će se jednostavno, brzo i sigurno uz pomoć smartphonea. Zainteresirani organizatori, kojima će to omogućiti jednostavniji posao uz manje stresa, već se javljaju iz Engleske i Nizozemske.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Na ulazu sve što treba napraviti je pritisnuti iskoristi, ulaznica se poveže sa serverom, provjeri valjanost karte i vi možete ući. Nema više redova, nema papirnatih ulaznica. Dobili smo 200 tisuća kuna sve skupa, plus tih 3000 kuna, dobili smo subvencionirani poslovni prostor ovdje u Tehnološkom parku, dobili smo i besplatno računovodstvo na godinu dana', priča Berislav

Direktor zagrebačkog tehnološkog parka, u kojem je smješteno dvadesetak tvrtki, vjeruje u njihovu svijetlu budućnost. Matija koji studira ekonomiju na Cambridgeu njihov će proizvod plasirati u Britaniji, a FER-ovac Berislav punom parom radi u Hrvatskoj. 'Već imamo zainteresirane organizatore u Engleskoj i u Nizozemskoj za testiranja. Matija sad baš na Cambridgeu studira, on će pokušati tamo tu ideju maksimalno progurati, tako da plan je proširiti se', kaže Berislav.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene