Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacije u tijeku

Zagrepčani oprez: Još jedno klizište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom proteklih nekoliko dana na samoborskom području aktiviralo se nekoliko klizišta. Novi odroni zemlje zabilježeni su u Rudama, Cerini, Braslovju i Gradišću, doznajemo od gradskih službi Samobora.

Na svim lokacijama gradska samoborska tvrtka Komunalac intenzivno radi na sanaciji. Sanirano je klizište u Rudama, čime je omogućen normalan protok potoka. Radilo se o urušavanju šumske padine u potok Gradnu, uslijed čega je došlo do izlijevanja. Također na području Ruda, u Koklima,  prometuje se otežano, zbog odrona zemlje, no postavljena je prometna signalizacija, pa se vozači mole da se iste striktno pridržavaju.

Pročitajte i ovo Poplave i klizišta u Indoneziji - 1 Nevrijeme na Sumatri Raste broj mrtvih i nestalih: Stotine kuća, mostova i javnih zgrada uništili su poplava i klizišta Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..."

>> Zagreb: Aktiviralo se klizište na Šestinskom dolu

Na cesti prema Gulišima u Braslovju došlo je do 'potonuća' ceste, te je postavljena prometna signalizacija i radi se na nivelaciji odronjenog dijela. Također na području Braslovja, cesta prema Prekrižju u  dužini od 25 metara, zatvorena je za sav promet. U tijeku se izvedba zahvata, kojim bi se omogućio prolaz kroz klizište.

Djelomično je za promet zatvoren dio ceste na kraju zaseoka Gradišće, dok je prometovanje zabranjeno dijelom makadamske ceste prema domu udruge Ekosspiritus u mjestu Cerina. Na dijelu ceste Breganica – Noršić Selo, te u Mirnoj ulici u Falaščaku, zbog suženja ceste,vozi se otežano.
Na cesti prema Bederu i Javoreku izvedeno je zacjeljenje potoka, te je uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom je moguć prolaz uz klizište, a za potrebe stanovnika i osobnih automobila, te interventnih vozila. Obzirom kako su sanacije klizišta u tijeku, iz Grada Samobora pozivaju na oprez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene