Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u Remetincu

Nije dovoljno 5,5 milijuna kuna: Bandić ponudio premalo za slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić kao jamčevinu za izlazak iz pritvora ponudio je kuću svojeg prijatelja vrijednu 5,5 milijuna kuna.

Ništa od slobode za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Barem za sada. Milanu Bandiću sud je odbio jamčevinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani pred zatvorom VIDEO Bandić izašao iz Remetinca Slika nije dostupna Izašao iz Remetinca Doznalo se odakle Bandiću 15 milijuna kuna za jamčevinu

Nakon višesatnog ročišta – njegovi odvjetnici, Marijan Hanžeković i Krešimir Krsnik, sud su napustili bez ijednog komentara.

Iako je preko odvjetnika Bandić govorio kako jamčevinu neće ponuditi sve dok svi osumnjičeni ne izađu na slobodu, danas su se njegovi odvjetnici sudu obratili zadnji. I tek kad su svi ponudili jamčevinu, na kraju su odlučili i oni. I to navodno 5, 5 milijuna kuna. Ali ne u gotovini, već upisom u nekretninu. Riječ je, navodno, o kući Bandićevog prijatelja, no sudac Posavec kazao mu je kako je njezina vrijednost nedovoljna za jamstvo. Milan Bandić na kraju ročišta kazao je isto što i zdanji put: 'Pustite ove ljude, ja ću ići u pritvor.'



'Dogodilo se da je sud prihvatio ponuđene jamčevine u odnosu na sve okrivljenike, izuzev na prvookrivljenika gospodina Bandića. Smatra da je, al to će njegovi branitelji, da je preniska za sada', izjavio je Vladimir Terešak, odvjetnik Branka Mihaljevića.

Za ostalih osam osumnjičenih jamčevine variraju od 100 tisuća kuna pa do 5 i pol milijuna kuna.

Svima prihvaćene jamčevine osim Bandiću!

Vlasnik Bramgrada - Branko Mihaljević kojeg sumnjiče da je s Bandićem zamijenio zemljište i na taj način oštetio grad za 12 milijuna kuna - što je najteže financijski kazneno djelo koje se Bandiću stavlja na teret - ponudio je 4, 5 milijuna kuna. To je vrijednost kuće u kojoj živi, pojasnio je Terešak.

Milan Bandić u Remetincu ostaje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ostalih osam osumnjičenih - može na slobodu. Ali tek kad odluka postane pravomoćna.

Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a, najavila je da će se žaliti na današnju odluku suca.

Uz jamčevinu će na slobodu i Slobodan Ljubičić. U zamjenu za istražni zatvor - ponudio je 2,4 milijuna kuna, a podnio je i ostavku na čelno mjesto Holdinga. Kako će proći žalba USKOK-a, moglo bi se znati najkasnije do sredine idućeg tjedna, odnosno treba se čekati odluka izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene